Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Skadete melketenner
onsdag - 12 november, 2014

Hei!

Min 2 år gamle sønn falt å slo fortennene i overkjeven for 2,5 uker siden. Tennene traff en benk noe som resulterte i at den ene fortanna ble slått helt ut i en bit med rot og alt. Fortanna ved siden av ble løs men ikke skjev. Etter det har vi jevnlig vært hos tannlegen men fått lite informasjon.

Idag hos tannlegen sjekka tannlegen den løse tanna og mente den kjentes helt fast og fin ut. Han så heller ingen tegn til missfarging eller betennelse. Han tok så nye bilder av røttene. Etter å ha studert dem en stund sier han at han KANSKJE kan se en svak skygge ved rota på den "løse" tanna. Den var svak og kunne likegodt være en umoden tann/rot som at det kunne være at tanna var i ferd med å råtne. Han ville da få smerter å hevelse og tanna må ut.

Jeg lurer på følgende: Hvor sannsynlig er det at tanna dør nå, når den har festet seg fint og ikke har blitt missfarget Iløpet av disse to og en halv ukene? Og hvordan er det for et så lite barn å mangle BEGGE fortennene ift å lær seg å snakke, bite over mat osv? Bør det gjøres noen tiltak ift nye tenner og når de skal komme, av tannlegen?


Tusen takk

Bekymret mamma


Kjære Bekymret mamma!


Når et barn faller og skader front melketenner er første prioritering for en tannlege å sjekke om melketennene har skadet permanente tannanlegg eller ikke. Det gjør man ved å ta røntgen bilde. Dersom det er bra avstand mellom melketennene og permanent tannanlegg da er det greit i første omgang.

En slik skade kan forårsake tap av vitalitet på en melketenner. Derfor vil tannlegen kalle inn et barn med gjevne mellomrom for å ta røntgen og sjekke om tannen/tennene er vitale eller ikke. Dersom tannlegen mistenker at en melketann har mistet vitaliteten pga skaden må tannlegen trekke melketannen. Fordi når en tann er nervedød vil den bli infisert og vil skade permanent tannanlegg.

Barn er meget tilpassningsdykige. Din unge vil ikke ha noe problem med å lære å snakke eller å spise. Det er ikke behov for å ha noe erstatning for de tapte tennene. Det aller viktigste er å være sikker på at de permanente tennene er sunne og er ikke blitt skadet. Melketenner din unge ha i 4 år men de permanente må din unge leve med resten av livet.


Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart