Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Ising i tenner
fredag - 14 november, 2014

Hei!

Jeg boret tre hull for litt over to uker siden. Det ene hullet nede i en jeksel i underkjeven var ganske dypt. Jeg fikk beskjed om at nok kom til å ise litt en stund framover.

Tannen verker ikke men den iser noe fryktelig ved inntak av varm/kald mat/drikke. Til og med innpust kan få den til å ise. Det er også vondt hvis jeg tygger litt skjevt og kommer hardt på.

Men det som er rarest, er at det er jekselen i overkjeven som er verst, og den har jeg ikke gjort noe som helst med.

Spørsmålet er da hvor lenge kan jeg forvente at det er sånn? Hvordan kan det ha seg at en helt annen tann også iser, helst mer enn den som ble boret i? Eventuelle løsninger jeg burde prøve?


Linn


Kjære Linn!

Ising av tenner kan ha mange årsaker. Blant annet fraktur av tenner, eksponering av tannhalser, demineralisering av tannoverflaten eller rett og slett karies.

Av og til kan fyllinger gjøre tenner sensitive og tenner kan ise i en periode. Denne isingen vil bli mindre etter hvert og forsivnner helt etter noen uker. Hvis dette ikke forsvinner må du ta kontakt med din tannlege og be om en ny vurdering av fyllingen.

Når det gjelder den andre tannen som tannlegen ikke har gjort noe med vil jeg tro at denne tannen kan ha sensitiv tannhals og trenger bare pensling av desensitizer av din tannlege.Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa KavianSvar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart