Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Mulig flere tenner?
fredag - 14 november, 2014

Hei!

Eg har et spørsmål for alle sier til meg at det er klin umulig at noe slikt skal skje. Eg har nå vært hos tannlegen ikke en ikke to men 3 ganger å trukket den bakerste jekselen på høyre side og som om det ikke er ille nok så begynner det å komme ut en ny bit som gjør at eg merke irritasjon. Så det eg har kommet frem til er at muligheten er det at eg har hatt såpass liten plass i munnen at ikke alle tennene har fått kommet ut som de skulle, eller så lurer eg på om det har en sammenheng med at eg ble kalt haikjæft da eg var mindre ettersom eg hadde dobbeltanngarde enkelte steder når eg var mindre. sånn det er per i dag er ikke akkurat økonomien så god at eg har råd å dra til tannlegen så ofte og i tillegg er det noe eg skjemmes mye over, er det noe man kan få dekt eventuelt hos nav? og har dere noe formening om ka grunnen er til at eg ikke klare å bli helt kvitt de jekslene?

Unaturlig munn


Kjære pasient!

Vi får to sett med tenner. Det første er melketenner og det andre er permanente tenner som varer livet ut.
Tenner utvikles når man er et barn og den siste tannen som bryter frem er visdomstenner som kommer ut ved 20 årene.
Når et barn har melketenner har de samtidig permanente tenner rett under. Derfor har melketenner korte røtter for å gi plass til permanente tenner i kjeven.

Hvis du skal angivelig ha trukket tre ganger samme tann må du i så fall ha hatt to andre tenner under samme tann. Noe som er usannsynlig og kjeven din har ikke plass til tre tenner oppå hverandre. Det er verdt å nevne at en tann er ca. 2 cm i lengde.

Men det som skjer oftest når man trekker en tann er at nabo tannen kan bevege seg og fylle plassen til den trukne tannen. Spesielt skjer dette oftest med jeksler. Sannsynligvis har du trukket en tann og nabo tannen har flyttet på seg og står der den andre tannen stod og når du har trukket den andre tannen har du husket den første og nå tror du at du har en unormal munn. 

Jeg kan forsikre deg at du har helt normal munn og du kan smile og være glad.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart