Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Trismus etter operasjon
torsdag - 27 november, 2014

Hei.

For 3 mnd siden trakk en visdomstann i kjeve nede. Jeg har tidligere hatt problemer med den i flere år, og har hatt flere betennelser. Dagen før jeg skulle trekke den kunne jeg såvidt åpne kjeven og dro inn fordi jeg var bekymret. Fikk antibiotika, og da jeg spurte om jeg fortsatt skulle trekke den sa de at jeg skulle komme inn uansett og de skulle ta en vurdering av det da. Dagen etter var jeg ikke noe særlig bedre i kjeven, men kjevekirurgen insisterte på at jeg skulle ta den uansett. Tiden gikk og da jeg var inne for sjekk og for å ta ut sting forklarte jeg tannlegen at jeg fortsatt hadde problemer med kjeven. "Ring hvis det blir verre" sa de. Jeg var inne totalt 4 ganger med samme bekymring, og det tok den 5. gangen til for at de gjorde noe. Jeg ble sendt til kiropraktor, og der ble det oppdaget at kjevemuskelaturen min hadde stivnet til, at tannkjøtt og ansikt var hovent, jeg hadde muskelknuter og at bittet mitt hadde blitt skjevt etter totalt en måned med å bare kunne åpne kjeven èn finger i høyden.

Nå har jeg fått store utgifter fordi jeg har måttet gå til kiropraktor 2 ganger i uken den siste måneden. Muskelknutene er borte og jeg kan nå få inn TO fingre mellom tennene. Men nå sier kiropraktoren at det ikke er så veldig mye mer de kan gjøre. Jeg har smerter når jeg tygger, ansiktet er ømt å ta på, jeg sliter kraftig med å spise (må lirke maten inn i munnen) og etter hva jeg skjønner har ikke tannkjøttet festet seg etter operasjonen (har en irriterende fold som fester seg til det andre tannkjøttet og skaper ekkel odør i munnen, og det føles klumpete å ta på). Det har nå gått langt over den tiden for at dette burde leges. Jeg er kjempelei og utrolig sint for at jeg faktisk har det verre uten tanna enn jeg hadde det med, og for at det tok 3 tannleger og 5 konsultasjoner til før noen hjalp meg. Jeg ønsker ikke lenger å bruke dette tannlegesenteret da jeg føler de har sviktet gang på gang og ikke engang klarer å fikse sine egne feil. Det finnes heller ingen kjevekirurger i området jeg kan spørre.

Det jeg lurer på er:
- Hva gikk galt? Er det fyfy å operere med kjevebetennelse?
- HVA kan dette være? - Hva gjør jeg nå, hvem kan hjelpe meg?
- Er det mulig å få medhold i en slik klage hos pasientskadenemda?

Takk på forhånd, hilsen rimelig fortvilet student.
Kjære fortvilet student!


Hvis en tannlege skal gi deg et svar må han/hun undersøke deg klinisk. Jeg lurer på om du trenger å bli undersøkt av en oral kirurg.

Ut fra den beskrivelsen du gir oss kan det høres ut som du har fått trismus i tyggemuskulaturen pga inflammasjon i dem. Det kan også være et tilfelle av fibrose men muligheten for at du har fått fibrose er mye lavere.

Trismus er inflammasjon i muskulatur som hindrer normal funksjon av muskelen. Mens en fibrose skjer når det er blitt dannet et arr etter en operasjon og påfølgende betennelse i område kan føre til en fibrose. I begge tilfeller vil muskulaturen bli stive og du kan ikke gape opp høyt.

En oral kirurg skal ikke operere mens en pasient har infeksjon. Du har hatt betennelse og ikke infeksjon og derfor mener jeg at din oral kirurg ikke har opptrådd uforsvarlig.

Du kan klage hos pasientklagenemnda og din tannklinikk kan hjelpe deg med en slik klage, men  jeg ville først og fremst forsøkt å få hjelp i forhold til denne trismusen som du har fått.

En oral kirurg kan hjelpe deg med ditt problem.

Vi ønsker deg godbedring.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian og Tannlege Hana GilanizadeSvar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart