Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Smerte i alle tenner uten årsak
tirsdag - 2 desember, 2014

Hei!

Jeg var hos tannlegen i september etter en graviditet, og jeg hadde ta et stort hull i underkjeven på venstre side og et stort hull i 12-årsjekselen i høyre overkjeve som måtte rotfylles. Etter disse behandlingene har jeg vært plaget med sterke smerter i flere tenner. Det rare er at jeg har vondt i tenner på begge sider, og både i overkjeve og underkjeve. Tannlegen har undersøkt meg og finner ikke noe galt med noen av tennene mine, han har gitt opp. Jeg har vært akutt på tannlegevakta to ganger og fått trukket visdomstennene, som det var små hull i, uten at dette har hjulpet. Smertene er intenst verkende, noen ganger som "lyn", stikkende. Dette går veldig ut over livskvaliteten min, og det er krevende å skulle ta seg av en liten baby vedsiden av. Livet mitt har fått et smertefokus som begynner å gjøre meg rimelig desperat. Fastlegen min har sagt at hun mistenker nevropatiske smerter i tennene, men har ikke sagt noe annet om årsaken enn at hun har opplevd dette med pasienter tidligere som har fått omfattende tannbehandling. Hun har satt meg på en cocktail av Paracet, Ibux, Tramadol og Nozinan, samt Neurontin. Dette tar smertetoppene, men etter to uker på Neurontin er jeg fortsatt ikke smertedekket. Smertene er enda svært plagsomme, om ikke lite intense. Flere ganger har jeg reist til tannlegen for å sjekke verkende tenner, han har testet dem med kulde, varme, strøm og å bore uten bedøvelse, men nerven er ikke død. Har blitt henvist til rotfyllingsspesialist for å sjekke samtlige tenner en gang til, for å eliminere at det er tennene som er problemet. Mitt spørsmål er - kan tannbehandlinger få slike følger? Hva er i såfall årsaken til smertene mine? Dette har jeg ikke fått svar på. Dersom det er nevropatiske smerter, hva har forårsaket det? Har dere vært borti lignende tilfeller? Det må legges til at tannlegen min er en dyktig tannlege med 40 års erfaring, men han har som sagt gitt meg opp, og har ikke kommet med noen forslag til hva som kan forårsake smertene mine. Han mener at det heller ikke er snakk om kjeveleddsproblematikk.

På forhånd takk for svar

Hilsen Frustrert


Kjære Frustrert!

Det er ikke lett for meg å diagnostisere noe når jeg ikke har undersøkt deg klinisk. Videre tror jeg at dette er en kasus for en spesialist å svare på.
Jeg anbefaler at du tar kontakt med en maxio-fasial kirurg som kan finne ut hva er årsaken til din smerte. 

I sjeldne tilfeller kan noen få vedvarende smerte etter tannbehandling men dette er meget sjelden. Ut fra den beskrivelsen du gir høres det ut som trigeminal neuralgia. Men det er noe som må en spesialist finne ut av.

Vennligst be om å bli henvist til maxio-fasial kirurg for diagnostisering og behandling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart