Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Manglende permanent tann
torsdag - 4 desember, 2014

Hei!

Når jeg var 15 år fjernet jeg hjørnetannen (13), den lå oppe og vokste i feil retning. Før reguleringen måtte den fjernes. Jeg er ikke nordmann og mine foreldre kunne ikke snakke norsk den gangen. Nå har jeg en melketann der og føler at den faller av snart. Hva skal jeg gjøre? Skal folketrygden betale noe? Regnes det med siden behandlingen startet når jeg var 15 år? Til hvilken spesialist skal jeg gå til? Trenger veiledning. På forhånd takk.

Hei!

Du nevner at du måtte ha regulering og at tann 13 måtte fjernes. Din kjeveortoped har sikkert hatt en behandlingsplan hvor han måtte fjerne en permanent tann og bruke en melketann i stedet. Dette er ikke en ideel behandling men sikkert tann 13 kunne ikke reguleres og trekkes ned på plass.

Hvis melketannen er løs og faller må du dessverre legge ut penger av egen lomme for å erstatte den, men dersom du har hatt agenesi (manglende permanent tann) da har du krav på dekning fra folketrygden.

Jeg anbefaler at du tar kontakt med din tannlege eller den kjeveortopeden som har behandlet deg når du var barn og spørr dem hva var diagnosen på tann 13.

Lykke til

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart