Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Problemer med bedøvelse enkelte ganger
mandag - 2 februar, 2015

Hei

Jeg er svært nysgjerrig og vitebegjærlig mht alt som har med anatomi og fysiologi å gjøre, så.. Får nå omfattende tannbehandling, og ved dagens tannbehandling (kroner på jeksler to kjever) skjer det som jeg har opplevd før: den ene siden er lett å bedøve, den andre måtte ha 4 forsøk før bedøvelsen virket. Jeg slapper godt av hos tannlegen, og tannlegen har jo samme teknikk inne, så hva kan årsaken være? I forbindelse med implantatbehandling; er det noe jeg kan foreta meg før/etter som kan bedre sannsynligheten for et godt resultat? Jeg tenker da primært på kosthold.

Ida


Kjære Ida!

Når vi gir bedøvelse i overkjeven vi setter nålen rett ved siden av tannen. Overkjevebeinet er porøst og anestesivæsken siver lett gjennom og bedøver tannen ganske raskt og godt. 

I underkjever er det en annen historie. Underkjevebeinet er meget kompakt og ingen væske kan trenge seg gjennom derfor må en tannlege bedøve tannen/tennene der nerven går i kjevebeinet. Ingangen til nerven er langt bak i halsen og anatomien kan variere fra pasient til pasient. Hovedregelen for å finne ingangen til nerven er å tegne en tre med hjørnene henholdsvis med ingangen til øre og kjevevinken og den siste tannen i rekken. Midt i denne trekanen ligger nerveingangen. Men dette er bare en estimat og anatomien kan variere fra pasient til pasient. I tillegg er det vanskelig å komme så langt bak i halsen og tannlegen kan bomme med litt da vil det være vanskelig å bedøve tannen/tennene.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart