Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Store tannlegekostnader og smerte
torsdag - 5 februar, 2015

Hei!

Som barn hadde jeg ekstremt dårlige tenner, for mange, feil plass, hull hver gang jeg dro til tannlegen. Jeg hadde regulering oppe og nede, gom, nattbøyle og strikker, jeg så ut som en vandrende satelitt... Grunnet regulering har jeg litt korte røtter på jekslene mine. For et år siden var jeg på sjekk hos tannlegen. Null hull.. Jeg har ikke hatt smerter eller hull på flere år. Siden jeg er student (fattig) byttet jeg til Sio tannlegen og var på standard sjekk i starten av desember. 7 hull. Fra første behandling (av 4, ca 5-6000kr)) fikk jeg sterke smerter i tannen på undersiden/ vis a vis, den førse fyllingen som var i 5. jeksel fra fortanna, til venstre i overkjeven. smertene var altså i 6års jekselen på undersiden. Hver gang etterpå nevnte jeg dette for henne. Men hun avfeide det og sa at det kom til å gå over, at det måtte være en nervefeil. I mellomtiden begynte jeg å knaske mengder med ibux og paracet kombinert og handlet tannhelseprodukter for sikkert 2000kr på apoteket. blant annet colsodyl gel og munnskyllevann. det har vært en kontinuerlig smerte og dunking siden starten av desember, og jeg byttet tannlege. Han har heller ikke funnet noe tilsynelatende feil med tannen annet enn litt slitt emalje, så jeg fikk først behandling med fluorlakk, så en annen hvor jeg flikk en fylling på toppen for å dekke til der emaljen var borte. Etterhvert konstanterte vi etter nervesjekk(dunket på tennene med verktøy) at det var smerter i tannen i overkjeven (den første fyllingen hos Sio) og at det kanskje ville lette på trykket i underkjeven også. Så forje fredag fikk jeg en rotfylling i tannen (vis a vis smertetannen) i overkjeven. Han kunne tydelig se at det var et trykk der pga mye blod som indikerte at det var den det var noe galt med. Men før jeg rakk og gå ut av klinikken begynte det å dunke så hemningsløst i undekjeven at jeg begynte å gråte, jeg fikk masse tunge smertestillende, men de tok ikke de værste smertetoppene engang. Så det ble en akutt rotfylling der også, han kunne ikke se at det var noe galt da han åpnet den. På 2mnd. har jeg (til i dag) nytt tre smertefrie dager uten smertestillende. Men i dag skulle vi kjørte del 2. av rotfyllingen i overkjeven, og nå er trykket i underkjeven tilbake. Tannlegen min er i villrede selv og hadde mye motforestillinger med å rotfylle tannen i underkjeven som var tilsynelatende frisk (en av de få uten gamle fyllinger en gang). Tannlegeregningene mine begynner å nærme seg et samlet beløp på rundt 18 000. Det er over to måndesbudskjetter fra lånelkassen. Jeg er student i siste år bachelor. Jeg fungerer ikke på skolen. Jeg har ikke penger, og ei heller krav på refusjon, verken fra HELFO eller SIO. jeg har ikke overstiget 3000kr PER behandling på Sio, og ikke har jeg noen kroniske sykdommer/medisinbruk som kan være årsak på skader. Blakk, smerter og redd for å stryke det siste året på skolen.

HJELP!!!

Caroline


Kjære Caroline!

Det er vanskelig for meg å diagnostisere opphavet til smerten som du opplever. Jeg trenger da å gjennomføre en undersøkelse av dine tenner.
Men du nevner at du har korte røtter på dine jeksler. Jeg ville sett et røntgen bilde av dine tenner og se om du har en utviklingsforstyrrelse på dine tenner.
Hvis du bor i Bergen kan du ta turen til vår klinikk, vi skal se om vi finner ut av problemet for deg. Vi tilbyr deg gratis konsultasjon.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart