Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Tannlegeskrekk etter overgrep

Hei Kawa.

Takk for tidligere svar og gode råd angående min tannlegeskrekk etter overgrep. Problemet er bare at jeg bor på andre siden av landet, så Bergen blir "litt" i lengste laget å reise for å få hjelp.

Tror du det kunne hjulpet meg å fortelle tannlegen min om problemet? har tannleger god kunnskap angående denne problematikken? Er redd for å bli oppfattet som en vanskelig og irriterende pasient.

Har tannleger taushetsplikt? siden jeg bor på et lite sted, er jeg redd for at informasjon skal lekke ut.

Hilsen jente 27

Hei jente 27!

Alt helsepersonell har taushetsplikt. Dette gjelder tannleger også.

Du kan snakke med en psykolog angående ditt problem, og i samråd med psykologen kan du så ta kontakt med en lokal tannlege. Velg deg en ung kvinnelig tannlege, helst på din egen alder. Dette kan gi deg litt mer trygghetsfølelse.

Det finnes en del teknikker som tannleger kan bruke for at pasienten skal føle litt mer kontroll over situasjonen. For eksempel forteller jeg mine pasienter at de kan rekke hånden opp dersom de vil at jeg skal stoppe. Og da stopper jeg umiddelbart. På denne måten vil pasienten føle litt sikkerhet og kontroll over situasjonen. Gradvis tilvenning kan brukes også. Å ha et personlig forhold til pasienten er også viktig for at pasienten skal slappe av. Husk at tannleger er profesjonelle helsearbeidere, og har hatt slike problemstillinger i sin utdanning. For å kunne ta de beste hensyn trenger tannlegen å vite litt om hvordan du opplever tannlegebesøket, så selv om du ikke ønsker å fortelle hele historien din, kan du beskrive hva som skjer i deg, og kanskje hva du tror vil hjelpe.

Har du noen spørsmål kan du gjerne ta kontakt med vår klinikk. Eller du kan ta kontakt med odontofobi-senteret i Bergen per telefon, og de kan veilede deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen Kawa

Tannlegeskrekk etter overgrep II

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart