Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Tannverk av tanntråd, og munntørrhet av medisiner

Hei,
Jeg fikk en ny fylling i en tann, og nå i ettertid gjør det voldsomt vondt å bruke tanntråd på denne tannen. Selve tannkjøttet gjør ikke vondt, selv om det blør lett. Men når jeg trekker tanntråden ned hvor det er trangt å få ned tanntråden (Øverst) så verker det i hele tannen. Tannen gjør ikke vondt ellers.

Tannlegen mente det kunne være en betennelse i tannkjøttet, men det gjør jo ikke vondt i selve tannkjøttet...?

Jeg går også på medisiner som gir munntørrhet, og jeg lurer litt på hvordan tannlegen avgjør om man lider av dette eller ei? Sliter med store hull i tennene selv om jeg pusser, bruker tanntråd, og bruker munnskyllevann. Tennene er også gule, og blir lett misfargede, selv om tannlegen sa jeg har god pusseteknikk. Røyker ikke, og drikker aldri kaffe. Te en sjelden gang.

Håper på svar :)

Elisabeth

Hei Elisabeth, beklager seint svar!

Det er fire mulige årsaker bak denne smerten du opplever. Enten har fyllingen en liten spalte under, eller litt av hullet kan være igjen, eller tannen er sensitiv etter boring. Fjerde alternativ er rett og slett du har tannkjøttbetennelse. Det er ofte vanskelig å oppfatte hvor smerte kommer fra, spesielt når områdene er så nær hverandre. I dette tilfelle kan smerten gjerne komme fra tannkjøttet.

Når det gjelder munntørrhet er det en test du kan ta hos tannlegen din. Tannlegen må måle hvile og aktiv spyttproduksjon. Mengden må være lavere enn henholdsvis 0.1ml/min for hvilesaliva og 0.7ml/min for aktivsaliva. Hvilesaliva er mengde spytt som produseres i løpet av et minutt uten stimulans. Mens aktivsaliva er spytt som er produsert mens pasienten har tygget på en salivastimulerende voks.

Hvis du mistenker at du har munntørrhet må du ta kontakt med tannlegen din og be om en test.

Vennlig hilsen Kawa
Tannverk av tanntråd, og munntørrhet

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart