Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 74 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Betennelse mellom fortennene, og melketenner i voksen alder

Hei, to spørsmål :)

1) har lenge hatt betennelse mellom to fortenner (og bare der). Det kiler ofte i/mellom disse to tennene og når jeg tar tanntråd gjør det direkte vondt. Nevnte dette for tannlegen min sist jeg var der. Han sa jeg måtte være enda mer "harhendt" og gå dypere med tanntråden til tross for at det gjør vondt og at det da vil gå over. Nå er det gått 4 uker og det er ikke noe bedre. Han nevnte ikke noe om hvorvidt det er gått ned i tannfestet, som er det jeg er mest redd for. Tannen er heller ikke løs. Høres dette ut som gingivitt eller periodontitt? Hvor lenge skal jeg prøve med tanntråd før jeg tar kontakt med tannlegen igjen? Hva kan han i så fall gjøre med det?

2) jeg har fortsatt to melketenner (er 24), nede på begge sider, tann 2. etter hjørnetannen. Tannlegen sa at røttene på disse to blir kortere og kortere og at jeg snart mister dem og må få satt inn implantater. Kan jeg få denne utgiftene dekket?

Takk for svar :)

Sarah

Hei Sarah!

1) Jeg trenger å vite om du røyker eller ikke? Har du hatt en historie med tannkjøttsykdom eller ikke? Når du bruker tanntråd, blør det eller ikke? Bruker du tanntråd hver dag eller en gang i blant? Er du gravid? (ved graviditet er det vanlig at enn er mer disponsert enn normalt for tannkjøttsbetennelse).

Disse spørsmålene må bli besvart, og det må utføres en klinisk undersøkelse før jeg kan stille en korrekt diagnose. Røntgenbilde er også nødvendig for å sjekke om det er beintap, i så fall er det en mulighet for at det kan være periodontitt.

Slik du beskriver det høres det ut som du har gingivitt. (Som sagt uten en grundig undersøkelse så blir det bare synsing). Ved en grundig undersøkelse kan det f. eks avdekkes om det finnes et fremmedlegeme i tannkjøttet som kan ha skapt betennelsen eller ikke, og om det finnes en såkalt "lomme" mellom tann og tannkjøtt. Det kan også være at tannkjøttet er traumatisert og av den grunn kan betennelsen ha oppstått (oppstår feks ved at man bruker tanntråd/ tannstikker feil/for hardt). Corsodyl selges på apoteket, du får den enten som skyllevæske, eller som gel du kan prøve å skylle/pensle på tannkjøttet morgen og kveld, i en til to uker. Da vil vanligvis betennelsen gi seg.

Jeg vil anbefale deg å oppsøke en tannlege, og be om en grundig undersøkelse for å få en korrekt diagnose.

2) Dersom du manglet de permanente tennene, da har du noe som kalles agnesi, og i så fall har du rett på å få dekket utgiftene til implantater.

Vennlig hilsen Kawa

To spørsmål

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart