Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.Trekke tannen eller sette på krone?

De siste månedene har jeg hatt problemer med en tann, og vært hos tannlegen flere ganger. Forrige gang rotfylte hun tannen min, og anbefalte at jeg skaffer en krone på den ved neste time i august.

Det er ca. fem uker siden jeg rotfylte tannen, og fyllingen har allerede blitt en god del ødelagt. Jeg vurderer å bare få den trukket, da tannlegen sa at den består mer av fylling enn av tann nå, og en krone koster mer enn det jeg har råd til. Så jeg lurer på hva som egentlig lønner seg her. Jeg aner dessuten ikke hva som skjer i ettertid av en tanntrekking - må jeg operere inn en falsk tann (eller vokser det på magisk vis opp en ny en)? Er det dessuten vanlig at fyllinger tåler så lite som min har gjort? Har jeg rett til noe erstatning?

Kristine

Hei Kristine!

Det er vanlig at tannlegen legger på en midlertidig fylling etter at rotfyllingen er avsluttet. En midlertidig fylling er ikke like sterk som en vanlig fylling, og er ikke ment å stå mer enn en kort periode etter rotbehandlingen.

Vi anbefaler at pasienter skal ha en krone etter en rotfylling. Grunnen er at tannen/tennene svekkes av rotfyllingen. Hvis din tannlege anbefaler å ha en krone på denne rotfylte roten vil jeg råde deg til å følge anbefalingen.

Hvis du ønsker å trekke tannen spørs det hvor tannen står. Dersom du ønsker en tann der senere vil det koste mer, fordi du enten må ha en bro eller implantat. Begge løsningene er mye dyrere enn en krone.

En krone som er festet på en rot kan være en meget bra løsning. Dersom tannlegen gjør en god jobb vil denne kronen kunne vare i flere tiår.

Vennlig hilsen Kawa
Trekke tannen eller sette på kronePrestestien Tannlegepraksis © 2014
Se på kart
TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart