Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Ubehag og smerter etter bedøvelse

Var for et par dager siden hos tannlegen som begynte på en rotfylling etter at jeg hadde hatt ekstremt sterke smerter i tannen. Da jeg fikk bedøvelsen gjorde det veldig vondt, stakk og gjorde veldig vondt helt frem i underleppen. Bedøvelsen ble satt veldig langt bak i munnen (bak bakerste tannen nede) Mitt problem er at jeg får samme stikkingen/vondten/ilingen i underleppen og ned mot haken hver gang jeg åpner munnen nå i ettertid. Det gjør vondt å spise, hjelpe og snakke. Er dette normalt? Vil det gå over? Er det noe jeg kan gjøre selv for å kvitte meg med smertene? Er veldig bekymret for at dette vil være noe permanent..?

Mvh Lena

Hei Lena!

En tann kan bli rotfylt av to årsaker; enten er tannen nervedød, eller den har en betennelse. Jeg må vite hva diagnosen var før jeg kan svare deg på hva årsaken til smerten er.

Hvis denne tannen var nervedød, da er det mulig at den hadde en infeksjon under roten, og i så fall trenger du antibiotika for å dempe på smerten.

Dersom tannen var betent er det mulig at tannen ikke er årsaken til din smerte, men det kan være at nålen fra anestesien har truffet nerven og det er det som verker. Dersom dette er tilfelle da vil nerven være betent i noen dager før smerten ebber ut. I mellomtiden kan du ta ibux eller paracet. En slik skade er ikke varig og vil gå over.

Vennlig hilsen Kawa

Ubehag og smerter etter bedøvelse

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart