Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Vandrende smerte i tenner og kjeve

Trakk tann nr 4(i 3. kvadrant) for 8 mndr siden på grunn av at den ble tyggeøm. Det viste seg at nerven var død og at det ikke var mulig å rotfylle den. 5 og 6 i samme kvadrant var allerede rotfylt, og 7 og 8 er fjernet for noen år siden. I høst fikk jeg satt inn en bro fom 3 tom 6 i samme område. Etter trekkingen har jeg hatt moderate, gjerne stikkende, smerter som kommer og går og som "vandrer" omkring i munnen fra tann til tann eller fra kjeve til kjeve. Det kan være vanskelig å kjenne nøyaktig hvor smertene opptrer, og det er ikke bankeømt eller varm/kaldreaksjon (på mat/drikke) der smerten opptrer. Tannlegen min har tatt rtgbilder og foretatt klinisk undersøkelse, og sier at det ikke er infeksjoner i tannkjøttet, tennene eller kjevene mine, samt at renholdet er godt. Jeg har harde og ømme tyggemuskler - min forrige tannlege klaget på at jeg slet på fyllingene på grunn av at jeg ga for mye "gass" når jeg tygget. Jeg har for tiden bra helsestatus etter å ha fått skiftet en hjerteklaff i 2011, og har ingen kroniske lidelser ut over dette. Kan dette være en plausibel grunn til smertene? - eller?

Farfar

Hei Farfar!

Du nevner at du har ømme tyggemuskler. Dette kan tyde på at du tygger for hardt og/eller du gnisser tennene om natten. I alle fall trenger du muligens en bittskinne som hindrer deg fra å tygge for hardt.

Tanngnissing kan være årsaken til den stikkende smerten du har følt av og til. Jeg vil tro at ditt problem er tanngnissing.

Hvis man har hatt problemer med hjertet kan dette i noen tilfeller gi smerte i tennene, men i så fall vil det være på venstre side og spesielt i underkjeven.

Vennlig hilsen Kawa

Vandrende smerte i tenner og kjeve

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart