Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Vedvarende smerte og betennelse etter tanntrekking

Hei. For 12 dager siden trakk jeg en jeksel. Det ble betennelse i hullet. Og nå holder jeg på med penicillin kur nr to. Jeg har vært hos tannlegen og renset opp tre ganger. Det gjør fremdeles så vondt at jeg må bruke sterke smertestillende av og til. Det gjør vondt i kjevebeinet. Jeg blir usikker av dette, og lurer på om det er normalt.

Mvh oddveig

Kjære Oddveig!

I noen tilfeller kan en pasient få "dry socket" / alveolitt etter en ekstraksjon. Dette betyr at blodkoagelet i hullet der tannen stod forsvinner for tidlig, men da vil smerten starte 3 eller 4 dager etter tanntrekningen og vi vedvare i 2 til 3 dager.

I ditt tilfelle sier du at du har trukket tannen for 12 dager siden, og det er lenge siden synes jeg. Du bør oppsøke tannlegen og undersøke om det er en rot som er blitt igjen etter tanntrekningen.

Enda videre kan jeg generelt nevne at pasienter som har hatt strålebehandling mot kreft har dårligere evne til å tilhele etter en tanntrekning, og det kan lettere oppstå komplikasjoner.

Vennlig hilsen Kawa

Vedvarende smerte og betennelse etter tanntrekking

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart