Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Verk i hele kjeven etter rotfylling

Hei Kawa!

Jeg har et spørsmål vedr. rotfylling. Bakgrunnen er en dårlig kombinasjon av regulering, astmamedisin og trassig tenåring. Nå har jeg imidlertid fått rettet opp i problemene, frem til denne uken. Jeg fikk skikkelig vondt i en tann nede, plassert før 6-års jekselen, som er rotfylt og kronebehandlet. Det viste seg at nerven var død, men jeg har dobbel kanal. Tannlegen har renset midlertidig, og jeg skal tilbake om 3 uker. Jeg fikk også Appocilin mot infeksjon. Nå lurer jeg imidlertid på hvorfor hele kjeven verker? Det stråler særlig opp mot øret og omkringliggende tenner, og det føles som om de bakerste jekslene er hovne når jeg tygger, nærmest som de kræsjer mot hverandre. Er dette vanlig? Bakerste jeksel opp på samme side har en stor fylling, og "blottet" for tannkjøtt øverst, slik at den stadig iser. Jeg er imidlertid redd for om det er denne som skaper problemer nå? Kan nevnes at når jeg våkner på morgenen kjenner jeg kun smerte fra tanna som nå er under behandling. Samtidig vil jeg si takk for grundige svar ovenfor - jeg er så glad for at tannleger er med på å både uskadeliggjøre rotfyllinger og andre behandlinger - det er så viktig for oss pasienter å føle at dette er ok å gjøre!

Marianne

Hei Marianne!

Takk for gode ord!

Du nevner at tannen i underkjeven var tidligere rotfylt og har en krone. Som du nevner har tannen dobbel kanal, og tannlegen måtte gjøre rotfyllingen på nytt. Det er mulig at ved tidligere rotbehandling har den ene kanalen vært oversett. I så fall har du en infeksjon under denne tannen og det kan verke slik du beskriver. Apocillin vil hjelpe på betennelsen, men gå tilbake til tannlegen hvis det tar lang tid. Kanskje du må rense kanalene på nytt for å få bukt med betennelsen.

Den bakerste jekselen kan ha et hull dersom den iser mye, men eksponerte tannhalser kan også ise. Du må sjekke denne tannen hos tannlegen og ta et røntgenbilde.

Du må ha en klinisk undersøkelse for å få riktig diagnose.

Vennlig hilsen KawaVerk i hele kjeven etter rotfylling

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart