Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.Vondt i hele høyre side (hode, øye, øre, kjeve) etter tanntrekning

Jeg trakk ut en jeksel for 5 dager siden. Den var knekt og måtte ut og tannlegen sleit i over en time for å få den ut. Hun sa at den kom "rent"ut, ingen skade på ben eller tannkjøtt. Jeg holdt meg til alt jeg skulle gjøre: ikke spise, drikke eller røyke på 2-3 timer. Pusse tenner, rense/skylle 2 ganger om dagen osv. 2 dager senere gikk jeg tilbake pga store smerter. Hun tok bilder og sa at det var ingen tann rester, blodet hadde koagulert seg fint men at muligens jeg fikk en liten betennelse siden benet fikk litt"juling" under trekningen. Begynte derfor på apocillin 660 mg 4Xdagen og fikk noe lokal antibiotika der jekselen var. Jeg gikk tilbake etter 2 dager for å bytte og da fikk jeg en atibiotika krem inn der siden den første jeg fikk fikk meg til å kaste opp.

Må den antibiotika kremen fjernes og eller skylles den ut ettervert? Jeg kan fortsatt kjenne og se den dekke hullet. Jeg er nå på min 4 dag med antibiotika og uendelig mange smertestillende og smertene samt hevelsen gir seg ikke. Jeg har en tilstand som gjør at imunforsvaret mitt er ikke på sitt sterkeste akkurat nå, kan det være en av grunnene til at smertene /bedøvelsen varer så lenge ?

Hva kan grunnen være til at jeg kjenner ingen forbedring selvom alt virker til å være ok på bilder og ellers?

Tannlegen sjekket rett etter trekningen om jeg fikk hull i bihullet men det så ok ut det og.

Er bare bekymret om antibiotika virker eller ei når jeg merker ingen forandringer og jeg er bekymret at det kan være noen annet enn " en liten betennelse" pga tiden hun brukte på trekke ut tannen.

Har du noe forslag eller råd?

Lei av smerter og smertestillende

Vondt i hele høyre side (hode, øye, øre, kjeve) etter tanntrekning


Hei Vondt i hele høyre side!

Hvis jeg skal stille en presis diagnose må jeg undersøke deg klinisk, men ut fra den beskrivelsen du gir meg kan det høres ut som Dry Socket. Dette er en tilstand som kan oppstå etter trekning av en tann, og betyr at blodkoagelet som dannet seg der tannen stod forsvant for tidlig. Dessverre vil denne tilstanden vare en stund selv om pasienten bruker antibiotika. Videre vil jeg vite hvilken antibiotika du bruker. Ulike typer antibiotika kan bedre effekt i de ulike tilfeller.

Hvis du ikke blir smertefri etter fem dager må du undersøkes av din tannlege.

Vennlig hilsen Kawa

Vondt i hele høyre side...

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart