Tannlegeskrekk odontofobi Bergen

3D-skanning - en revolusjon innen tannbehandling og protetikk

3D-skanningsteknologi i tannbehandling representerer en revolusjonær tilnærming som har transformert hvordan tannleger diagnostiserer, planlegger og utfører behandlinger. Denne teknologien bruker avanserte skannere for å ta nøyaktige og detaljerte tredimensjonale bilder av tannstrukturer, kjevebein og tilstøtende vev.

Noen fordeler med 3D-skanning i tannbehandling inkluderer:

Presisjon og nøyaktighet:
Skannerne gir detaljerte bilder som tillater tannleger å få en svært nøyaktig modell av pasientens munn, som igjen muliggjør mer presis diagnose og behandlingsplanlegging.

Redusert ubehag for pasientene:
3D-skanning eliminerer behovet for tradisjonelle avtrykksmetoder som kan være ubehagelige, og gjør opplevelsen mer behagelig for pasientene.

Raskere prosesser og effektivitet:
Dataene fra skannerne kan overføres til CAD/CAM-systemer, noe som resulterer i raskere produksjon av proteser, kroner eller broer sammenlignet med tradisjonelle metoder.

Bedre kommunikasjon og samarbeid:
Digitale modeller tillater enklere deling av informasjon mellom tannleger, tannteknikere og spesialister, noe som forbedrer samarbeidet og muliggjør bedre behandlingsplanlegging.

Pasientdeltakelse og forståelse:
Pasienter kan se og forstå sine egne tannproblemer bedre gjennom de digitale modellene, noe som gjør det lettere for tannleger å forklare behandlingsalternativer.

Redusert feilmargin:
Den høye presisjonen til 3D-skanningsteknologi reduserer risikoen for feil, noe som kan føre til bedre passform og funksjonalitet for proteser eller andre tannarbeider.

Fremtiden for 3D-skanning i tannbehandling innebærer videreutvikling av teknologien med bedre programvare, mindre og mer håndterlige skannere, samt muligheten for enda mer avanserte tannbehandlinger direkte på klinikken.

Denne teknologien har stor innvirkning på tannbehandling ved å forbedre pasientbehandling, redusere behandlingstider og øke nøyaktigheten. Fortsatt forskning og utvikling vil trolig fortsette å endre landskapet for tannbehandling, og bringe oss nærmere en mer effektiv og pasientvennlig tilnærming til oral helse. Det å ta i bruk denne innovative teknologien bidrar til å styrke både tannlegers evner og pasienters opplevelser, og det vil fortsette å være et spennende område for fremtidige forbedringer i tannbehandlingsfeltet.

Den nye 3D-skanningsteknologien i tannbehandling har potensial til å forbedre flere typer behandlinger og prosedyrer. Noen av de mest aktuelle behandlingene som ser flest fordeler med denne teknologien inkluderer:

Implantater:
3D-skanning er svært nyttig for implantatplanlegging. Den nøyaktige tredimensjonale kartleggingen av pasientens kjeveben tillater tannleger å planlegge plasseringen av implantater mer presist. Dette reduserer risikoen for komplikasjoner og gir bedre resultat.

Protetikk og restaureringer:
Produksjonen av proteser, kroner, broer og andre tannrestaureringer drar stor nytte av 3D-skanning. Den presise digitale modellen tillater tannleger og tannteknikere å lage tilpassede restaureringer som passer perfekt til pasientens munn, noe som resulterer i bedre passform og funksjonalitet.

Ortodonti (tannregulering):
3D-skanning gjør det mulig for ortodontister å lage nøyaktige modeller av pasientens tenner og kjeve. Dette er avgjørende for å planlegge og tilpasse tannreguleringsbehandlinger som Invisalign eller tradisjonelle tannreguleringsmidler.

Endodonti (rotbehandlinger):
Ved rotbehandlinger kan 3D-skanning gi detaljerte bilder av rotkanalene, noe som hjelper tannleger med å identifisere og behandle infeksjoner eller andre problemer mer nøyaktig.

Smile Design og kosmetisk tannbehandling:
For pasienter som søker kosmetiske forbedringer som tannbleking, estetisk rekonstruksjon eller andre behandlinger for å forbedre smil og utseende, kan 3D-skanning være avgjørende for å skape presise og personlige behandlingsplaner.

Kirurgi og behandling av temporomandibulær ledd (TMJ):
3D-skanning kan være til stor hjelp ved planlegging av kirurgiske inngrep og behandlinger relatert til temporomandibulær leddforstyrrelser, da det gir detaljerte bilder og informasjon om pasientens anatomi.

Generelt sett ser alle behandlinger som krever presisjon, tilpasning og detaljert planlegging store fordeler med 3D-skanningsteknologien. Denne teknologien gir tannleger muligheten til å utføre mer skreddersydde og effektive behandlinger som resulterer i bedre pasientresultater og opplevelser.

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...