Akutt tannlege Bergen 08-24


Akutt tannverk er vanskelig å lindre uten at tannlegen gjør noe med årsaken. Vår tannlege stiller på kort varsel innenfor åpningstiden 08.00-24.00.

Ring eller send SMS til oss på 403 11 917 for hastetime hos vår tannlege. Dersom du har akutt behov om natten vil tannlegen svare deg så snart akuttjenesten åpner.

Det som oppleves som tannverk kan i noen tilfeller ha andre årsaker enn tennene, men hovedregelen bør være at akutt tannverk undersøkes hos tannlegen så fort du kan. En mild tannverk kan fort bli intens uten behandling, og du kan få behov for akutt hjelp av tannlege på et tidspunkt en slik tjeneste ikke er tilgjengelig, eller mens du egentlig hadde tenkt å gjøre andre ting. Det er også vanskeligere å tåle smerte om natten når alt er stille, enn om dagen når man er opptatt med andre ting.

Lindre akutt tannverk

For å lindre kan du prøve å ta vanlig smertestillende, men vi anbefaler ikke at du på egenhånd tar større doser enn angitt på pakningen. Er smerten så intens at du ikke får hjelp av vanlig smertestillende, bør du ikke vente på å få ordinær time, men finne en tannlege som yter akutt hjelp. Kjerringråd vil ha svært liten effekt på smerten, og ingen effekt på årsaken til den akutte tannverken.

Tannverken gikk over!

Dersom en akutt tannverk går over av seg selv, bør du uansett gjennomføre en undersøkelse hos tannlegen. En tannverk har en årsak, og før du vet ordet av det kommer tannverken tilbake akkurat når det passer aller dårligst. Prognosen til tannen vil også være bedre jo tidligere i sykdomsfasen du får hjelp av en tannlege.

Etter behandling

Ubehag i en tann som nettopp er behandlet er ikke uvanlig. Vanlige komposittfyllinger kan bruke litt tid på å "sette seg", og du bør prøve å gi tannen litt tid før du blir bekymret. Ble tannen også rotfylt har vært gjennom ganske mye, helt fra nerven begynte å reagere, til en omfattende behandling, og det kan gå litt tid før den roer seg. Ring tannlegen din hvis du er usikker, og hvis ubehaget ikke går tilbake.


Akutt tannlege Bergen 08-24