Bro - tannbehandling

Bro er en måte å erstatte en manglende tann på, ved å slipe nabotennene konisk (kjegleformet) slik at broen kan festes i dem, og sette på et helt stykke som erstatter både nedslipingen, og den tannen som mangler. På en måte kan du si det er en krone i hver ende av broen, som festes i de formede tennene, med en kunstig tann mellom seg – til sammen formet som et helt stykke som likevel gir illusjonen av tre (eller flere) tenner.

De to vanligste typene bro er helkeramisk (hvitt porselen), eller en gullbro med hvitt porselen utenpå.

En bro kan i våre dager være en både meget pen og meget varig løsning. Imidlertid er hygiene viktig slik at tennene broen er festet til ikke får karies. Hull mellom tannkjøttet og brofestet kan forekomme, og dersom dette får utvikle seg kan tannen bli for svak til å tåle belastningen av tygging. Små børster/mellomromsbørster spesielt laget for å rengjøre mellom tenner anbefales, og jevnlig bruk av fluorskyllemiddel vil gjøre alle tennene mindre utsatt for karies.

Skulle det bli nødvendig er det mulig å rotfylle gjennom en bro, men det kan medføre en svekkelse av konstruksjonen.

En bro kan knekke, eller biter av den kan falle av, avhengig av hvike påkjenninger den utsettes for. En bro ansees likevel som en varig og god løsning i våre dager, og det skal ikke være nødvendig å tenke at du må tygge forsiktig med den.

Har tannlegen din frarådet deg å velge bro som løsning har det muligens sammenheng med at broen vil ha dårlig festemulighet i nabotennene, og at de ikke er friske nok til å bære en bro.

Et alternativ til bro er implantat.


Bro - tannbehandling

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...