Fasetter - kosmetisk tannbehandling

Fasetter er en rent kosmetisk behandling, og brukes når vanlig fylling ikke kan gi et pent resultat. Det er et tynt skall av porselen som sementeres fast utenpå tannen. Fasetter er vanlig å velge når tenner i fronten får infraksjoner (små synlige brister på tannoverflaten).

Det er veldig lett å forme tannen til en fasett. Tannlegen vil bore vekk ca. 0,5 mm av tannoverflaten og ta avtrykk av den preparerte tannen og nabotennene. Etter en ukes tid kommer den perfekt tilpassede fasetten tilbake fra tanntekniker, og den sementeres på plass.

Hvis det er mulig å utbedre utseendet på tannen ved hjelp av kompositt (hvit fylling) er det alltid å foretrekke. Det er alltid best å beholde så mye som mulig av hver eneste tann. Grunnen er at tannlegen må slipe vekk hele overflaten av sunn tann, og da er det gått tapt for alltid. Dette er uheldig, fordi ingen erstatning er like god som den substans kroppen selv produserte. Som kjent er ingen kjede sterkere enn sitt svakeste, ledd og det svake leddet er alltid erstatningen som tannlegen bruker.

Et vanlig problem med fasetter er at de blir misfarget langs kanten, og etter noen år kan det bli synlig. Det er derfor viktig at tannlegen legger preplinjen ( fugen mellom tann og fasett) skjult bak tannen.


Fasetter - kosmetisk tannbehandling

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...