Fasetter i Bergen

Fasetter - kosmetisk tannbehandling

Fasetter er en rent kosmetisk behandling, og brukes når vanlig fylling ikke kan gi et pent resultat. Det er et tynt skall av porselen som sementeres fast utenpå tannen. Fasetter er vanlig å velge når tenner i fronten får infraksjoner (små synlige brister på tannoverflaten).

Fasetter, også kjent som "dental veneers" hvis man vil google på engelsk, er tynne skall laget av porselen eller komposittmateriale som festes på forsiden av tennene for å forbedre smilets utseende. Denne tannbehandlingen har vært et populært valg for å korrigere misfarginger, ujevnheter, skjevheter eller andre estetiske problemer relatert til tannstrukturen. Mens fasetter har vist seg å være effektive for å gi et forbedret smil, har de også fordeler og ulemper som det er viktig å vurdere før man tar en beslutning.

Fordeler med fasetter inkluderer estetisk forbedring, et naturlig utseende, langvarig løsning og minimal invasivitet. Disse skallene gir et jevnere og mer attraktivt smil, kan matches til tannfargen din og har potensial til å vare i mange år med riktig pleie. Prosessen med å plassere fasetter innebærer vanligvis minimal tannpreparering.

Bakdeler med fasetter inkluderer at tannprepareringen er irreversibel, noe som betyr at en liten del av den naturlige tannemal fjernes før fasettene festes. Dette gjør prosessen uopprettelig. Kostnaden kan også være høy, spesielt hvis det er behov for flere fasetter. I tillegg kan fasettene sprekke eller løsne over tid, spesielt hvis de utsettes for overdreven belastning.

Noen alternative tilnærminger til fasetter inkluderer tannbleking for enklere misfarginger, tannbinding for mindre ujevnheter og ortodontiske behandlinger som tannregulering for mer omfattende tannfeil eller skjevheter. Det er viktig å konsultere med en kvalifisert tannlege eller kjeveortoped for å få råd som passer til ens individuelle behov og ønsker.

Fasetter har vært en viktig tannbehandling for å forbedre smilens estetikk. Mens de har sine fordeler og ulemper, gir de en betydelig forbedring i smilens utseende for mange mennesker rundt om i verden. Det er viktig å nøye vurdere alternativene og diskutere dem grundig med en tannlege før man tar en endelig beslutning."

Fasetter i Bergen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...