Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Pasient med psykiske problemer og tannlegeskrekk

Hei.

Jeg ble alvorlig seksuelt misbrukt i flere år som barn og tidlig ungdom. I forhold til dette utviklet jeg tannlegeskrekk i ca 12 års alderen. Har en en rekke ganger fra den tid søkt på å få tannbehandling og hjelp i narkose. Et fåtall ganger har jeg fått narkose med tann trekking opp igjennom årene. Jeg har en lang somatisk sykehistorie med en rekke operasjoner. Gpb med et vekttap på 70 kg. Er nå normal vektig. Galleblære operasjon. 2 fødsler og nå har jeg fibromyalgi og Me og mage tarm problem. Jeg har også en lang psykisk sykehistorie. Med gjentatte alvorlige depresjoner har pipolar 2 diagnose og angst og andre små problemer. Gjennomgår nå traumebehandling med emdr og har psykomotorisk fysioterapi ukentlig. Over til tennene. Pga overgrepene og deres innvirkning på min tannlege skrekk så hat jeg ikke hatt tannbehandling hos tannlegen siden tidlig ungdom. Jeg har heller ikke fått hjelp opp gjennom årene slik at jeg kunne ta vare på tennene mine. Pga spise forstyrrelser og gbp operasjon i 2009 har jeg måttet småspise hele dagen og noen ganger også på natten. Jeg har i dårlige perioder også tannbørste frykt. Tannstatus i dag er. 20 tenner igjen. 5 er knekt ned til roten. 1 fortann er det tannbyll på vart i ca 2 år. Jeg har fem 6 tenner uten karies. 4 jeksler men alle er det dype sorte hull i og ingen kan jeg spise med. Alle tennene som er i overkjeven er så ødelagte at de burde trekkes. De To siste jeksler nede er knekte og full av hull og må nok også trekkes Jeg klarer ikke spise. Har kroniske tann smerter og konstant betennelse og noen ganger så ille at jeg får høy crp og må få medisin. Jeg lurer på hva jeg eventuelt kan få hjelp til og hvordan og hva jeg eventuelt kan få dekt. Kan det på noen måte være mulig å få tenner å spise med og ikke minst sånn at jeg kan smile offentlig og snakke med folk utenom familien igjen? Jeg våger ikke drømme om å få tenner jeg kan være stolt av. Oppsummert kan jeg med sikkerhet si at de 6 tennene nede fremme kan reddes resten må trekkes. Må jeg få gebiss? Er det eneste løsningen?

Tannløs pasient


Kjære Tannløs pasient.

Jeg anbefaler at du får med deg en bekreftelse fra en psykolog angående din sykehistorie og tar dette med deg til den nærmeste tannklinikken der du bor. Du kan få hjelp gjennom HELFO.
Hvis du ønsker mer veiledning kan du ringe til oss vi kan veilede deg over telefonen. Ring oss på 55 18 28 33. Du kan fortsatt være anonym men si at du ønsker å snakke med tannlege Kavian.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...