Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Smerte ved tygging etter tre måneder

 
Hei!

Jeg har haft en flat fyllning som hade blivit dårlig og fick bytas ut, trodde att det ikke skulle vara något problem alls, hade ikke bedövning därför kände jag allt som skedde. Tannlegen borrar först ut gamla fyllningen, sedan lägger han in den nya fyllningen og jeg känner alltså hur smärtan tar av, tannen är tätt igjen, sedan måste ju den nya fyllningen bearbetas og det gör ju normalt ikke vondt men den här gången kändes det på ett ställe som om han håller på att borra ut den nya fyllningen igjen, jeg berättar detta för tannlegen men har vill ikke tro på mig, han avslutar arbetet og jeg går hem. När jeg vill äta nåt så kan jeg ikke tugga på den tannen, det gjör vondt. Jeg ringer till tannlegen, får tid några dagar efter, han kollar saken, säger att det ikke är nåt fel på fyllningen. Jeg frågar varför jeg ikke kan tugga på tannen då? Han säger att han då måste ta av nåt av den tannen som ligger mitt emot så att det blir mindre tryck på tannen. Jag säger att jag ikke vill detta, varför skall jeg skada en frisk tand? Finns det ingen annan möjlighet? Han borrar upp en bit av tannen og lägger in en till liten fyllning. Det ändrar ingenting, jag kan inte tugga på tannen. Jeg läste lite på internet, där stod det att det kan vara att nerven är lite öm og att man skall vänta, det gör jeg, det blir bättre med tiden, jeg kan nu tugga det mesta men fortsatt ikke allt, t.ex. nötter är ett problem, det har gått 3 månader nu. Har ni en idé vad detta kan bero på?

Takk Mvh UlrikeHej


Ulrike!


Jag føreslår att du besøker din tandlækare igen och ber honom revidera fyllningen då det gått 3 månader och du har fortsatt smærta.
Dom 4 underliggande orsakerna som jag misstænker till forsatt smærta i ditt fall ær:

1)Att du fått karies runt fyllningen, eller att man inte lyckats få bort all tidigare karies

2)Att det finns en luftbubbla i fyllningen

3)Att fyllningen ligger vældigt næra pulpan (den indre delen av tanden)

4)Att fyllningen ær før høg (vilket då kan lindras med att borra i motsatt tand)I alla dessa fall førutom den sista, bør man ta bort den tidigare fyllningen och titta nærmare på vad orsaken kan vara.

Att han sagt att han skall borra i tanden som ligger i andra kjeven (mitt emot) beror på att detta kan lætta på tyggtrycket på tanden du har haft ont i, vilket snabbar på processen att bli kvitt smærtan som du hade.Med Vænliga Hælsningar

Tannlege Hana Gilanizadeh

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...