Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Problem med visdomstann.

onsdag - 15 juli, 2020
Hei,
Jeg har en ferdig utvokst visdomstann (nede) som jeg for ca. 1 uke siden fikk betennelse ved. Betennelsen kom brått, og jeg sleit med å sove og spise fra første dag. Tok paralgin forte og ibux 600mg (ikke samtidig selvsagt), uten at dette dempet smertene spesielt bra. Jeg dro til tannlegen for to dager siden, hvor de skyldte med saltvann og sendte meg hjem med en 7-dagers antibiotikakur og corsodyl. Tannlegen fortalte at tanna passer fint inn i munnen, og at jeg på sikt sannsynligvis kan beholde den dersom jeg ikke blir plaget med tilbakevendende betennelser.

Jeg har nå snart fullført 3/7 dager med antibiotika og har "penslet" visdomstanna med corsodyl flere ganger daglig. Like vel føler jeg ikke at det blir noe bedre. Kan også nevne at lymfekjertler på samme side er ømme og store (ingen forandring etter start på antibiotika). Jeg sliter fortsatt med å få sove, og må ha alarm på natta for å stå opp og ta ny ibux før smertene kommer tilbake for fullt. Av tidligere erfaring har antibiotika funket veldig bra fra første dag (for andre plager, som uvi og lungebetennelse), s jeg synes det er så rart at jeg ikke opplever noen positiv effekt. Merket jeg går på er Weifapenin. Tenker du at dette høres normalt ut, er det evt. andre ting jeg burde gjøre for at betennelsen skal gå over raskest mulig? Hvilke smertestillende (som ikke er på resept) har best effekt? Jeg er i utgangspunktet negativ til å ta mye smertestillende, men det er uutholdelig å ikke ta det slik som det er nå (spesielt på natta!) 

Håper på svar,
Mvh. Jente (24)


Kjære Jente

Det høres ut som denne tannen må trekkes. Du må henvises til oral kirurg og fjerne denne tannen. 
Antibiotika er ikke veldig heldig å få.
Det kan hende du har en halsbetennelse som gjør at du har fått problem med visdomstannen. 
Dersom du har hatt flere episoder med smerte med denne visdomstannen da er det greit å bare fjerne den. 
Din alder er også gunstig for trekking av visdomstenner. 
Ta kontakt med din tannlege og be om en henvisning.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


 

Still ditt spørsmål
× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...