Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Tannkjøtt som har trukket seg opp og har forårsaket ising og sensitivitet.

Hei

For 5 år siden trakk tannkjøtt seg opp pga feil børsteteknikk og jeg gikk til tannlegen om råd da sa han at han kan fylle på med kompositfyllinger på de lange tannhalsene, men etter det ble det bare problemer, irritert tannkjøtt og det iser allikevel ! Jeg gjorde tannkjøttkorreksjon i tyskland men du vet når de fjernet kompositfyllinger visste de ikke ca hvor fyllingene plassert. Det hjalp ikke og jeg har fortsatt ising i tenner. Bruker fluor munnskyll og sensodine tannkrem men for min del ingen effekt det verrste er om vinteren! Kunne ikke tannlegen sende meg til oralkirurg for å korrigere tannkjøtt til normal høyde? Men det er allerede gale nå og lar seg ikke fikse lett. Hva gjør man i denne situasjonen for å fjerne ising og irritasjon i tannkjøtt ? Kan erstating kreves fra tannlegen som har komplisert livet mitt ?


Hilsen Saddy


Kjære Saddy!

Du nevner at du hadde lange tannhalser før du gikk til den tannlegen. Videre skriver du at du hadde feil børsteteknikk. Muligens har du hatt også tannkjøttsykdom. Vanligvis pasienter med tannkjøttsykdom opplever slik tilbaketrekking av tannkjøttet.
Ut fra den historien du forteller meg tyder det på at du har hatt sensitivitet i tannhalsene og derfor har tannlegen forsøkt å dekke til med kompositt for å stoppe isingen.

Når tannkjøttet har trukket seg tilbake er det vanskelig å få det ned igjen til den normale linjen. Men du nevner at du har vært i Tyskland hvor de har utført en liten kirurgi for å trekke tannkjøttet tilbake til sin normale plass.
Det er to problemer som står i veien for en slik mikrokirurgi. Det ene er at slike kirurgier har varierende vellykkethet og er litt avhengig av hvordan tannkjøttet har trukket seg og hvor beinet står i forhold til tannkjøttet.  Det andre er at hvis du har fyllinger er det vanskelig å få tannkjøttet å trekke seg over fyllingen. I slike tilfeller kan kirurgen bytte fyllingene til GIC fyllinger men fortsatt er det høyest usannsynlig at tannkjøttet kan trekke seg over dem heller.

Hvis din første tannlege har lagt fyllingene bare pga ising kan det hende at han har ikke boret mye i tannoverflaten og da kan man fjerne fyllingene og prøve å trekke ned tannkjøttet. Fordi tannkjøtt kan feste seg bedre på naturlig tannoverflate.

Alternativ kan du ha kroner på de tennene som du har ising i.

Hvis jeg skal avgjøre om din første tannlege har gjort noe galt må jeg se på din journal og røntgen bilder og undersøke deg klinisk. Men ut fra de opplysningene som du har skrevet mener jeg at din første tannlege har ikke gjort noe galt i å legge fyllinger, fordi du hadde ising i tennene og dette er en normal prosedyre som tannleger kan gjøre for å stanse ising i tenner. Videre har han ikke vært årsak bak de lange tannhalsene, som du nevner har du selv hatt feil børsteteknikk. Sådan er han ikke erstatningspliktig.

Jeg håper det løser seg for deg på best mulig måte.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...