Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Problem med visdomstenner

tirsdag - 10 mars, 2015

Hei!

Jeg fikk i helga kjempevondt bak der visdomstanna skal være ned på høyre side(den har ikke kommet opp) jeg så det var knallrødt opp langs kjevebeinet og det var to hvite prikker der. Akkurat som et forkjølelsessår. Dette hadde jeg i leppa for 3 uker siden. Kan det være herpes? Jeg skyller 2 ganger daglig med corsodyl. Men smertene er kjempevonde og knasker smertestillende. Hva kan jeg gjøre? Hjelper det og fjerne visdomstanna? Jeg fjernet en visdomstann nede før jul, den hadde vokst delvis opp og jeg fikk betennelse Og gikk på antibiotika før trekking. Kan det være det samme selv om tanna ikke har kommet opp?


Bente


Kjære Bente!

Du trenger ikke å fjerne visdomstannen umiddelbart. Det er mulig at du har en liten herpes infeksjon dersom du ikke har hatt det før.
Min anbefaling er å oppsøke en tannlege og ha en klinisk undersøkelse. Hvis dette er herpes kan du få en salve som kan hjelpe mot infeksjonen. Du kan dra til apoteket og kjøpet en salve som kan du smøre på overlaten der det gjør vondt for å stoppe smerten når du spiser.

Det er ikke uvanlig å ha problem med visdomstenner i din alder, når smerten har gått over kan en tannlege undersøke dem og finne ut om det er nødvendig å trekke dem eller ikke. 

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...