Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Komplikasjoner i forbindelse med rotfylling

Hei!

For ca 4 år siden skulle jeg rotfylle ei jeksel. Da tannlegen holdt på bore, knakk en del av instrumentet han brukte, og kilte seg fast i rota. Denne fikk han ikke ut igjen og satt bare på ei midlertidig krone som jeg nå har gått med i snart 4 år. Han sier han kan ikke gjøre noe med det. Dersom jeg må trekke tanna, eller sette inn ei tann på stift, hvem skal stå for kostnaden, jeg eller tannlegen? Dette er da ikke min feil..... Håper på svar fra dere.

På forhånd takk.

Anne Karin


Kjære Anne Karin!

Først må jeg si at det vil være vanskelig for meg å uttale meg om din sak fordi jeg har verken sett på din journal eller sett røntgen bilder av denne tannen. Men jeg vil svare deg på generelt grunnlag.

Først må jeg si at å utføre en rotfylling er en vanskelig prosedyre og å knekke en fil i en kanal er ikke noe uvanlig.
Når først dette skjer er det viktig å ha en riktig protokol for å følge opp pasienten.
Det er viktig å ha riktig prosedyre ved en rotbehandling.

Det første valget er å undersøke om det går an å fjerne filen noe som ikke har vært mulig i dette tilfelle.
Alternativ kan tannlegen vurdere å henvise til spesialist for en rotspissamputasjon.
Siste alternativet er å rotfylle tannen og avvente med resultatet. Dette er avhengig av hvor sitter filen som er knekt.
Denne behandlingen kan allikevel gå bra dersom tannen ikke utvikler noe smerte eller hevelse og/eller ingenting kan påvises på røntgen. Pasienten må kalles inn til årlig undersøkelse og ta et røntgen bilde for å se om tannen utvikler noen symptomer. Dersom tannen er symptomfri i 5 år anses behandlingen å være vellykket. 
I mellomtiden kan tannen vurderes å ha en krone. Kostnaden i denne forbindelsen hviler på pasienten og det samme gjelder dersom pasienten henvises til spesialist.

Jeg vet at det føles urettferdig å bli belastet for en mislykket behandling men det er noe som er forventet og tannlegen kan ikke belastes for noe som innbærer risiko. Det er viktig at tannleger informerer sine pasienter før de begynner på behandlingen at det er risiko for komplikasjoner i forbindelse med en rotfylling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...