Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Kjevesperre og hevelse etter behandling

Hei!

Jeg var hos tannlegen i går 20/4 fordi jeg nok en gang hadde fått betennelse i tannkjøttet ved visdomstannen... Jeg har en visdomstann der baksiden av den dekkes av litt tannkjøtt og får derfor lett betennelse. Jeg kom dit i håp av en penicillin kur da dette bruker løse problemet (enn så lenge til jeg får trekt den). Tannlegen tok siden bilde og ville se nærmere på tannen, men da dette gjorde vondt ble det satt bedøvelse og ett eller annet som skulle være bakteriedrepende ble lagt til området. Der og da kjente jeg en Isende følelse i området samt frost og kulde fra spyttsugeren... Da jeg kom hjem og bedøvelsen gikk ut hadde jeg voldsomme smerter i hele kjeven samt tannen... Brukte så ibux 600 mg for å døyve på noe av det, men det var voldsomme smerter. I dag har jeg derimot vondt for å åpne kjeven skikkelig og gjør jeg det gjør det veldig vondt... Muskelen som skal åpne den stritter i mot og det er en heller smertefull opplevelse.. Jeg har i tillegg hovnet opp og har vondt i området fra øret og ned til haken langs kjevebenet eller hva det nå heter... I området rundt lymfeknuten (under kjevebenet foran mot haken) er jeg skikkelig hoven og har vondt... Kan dette være reaksjon på bedøvelsen da den var satt nede i tannkjøttet på den siden da det er nært området ved kjevebenet som verker? Eventuelt kan noe bedøvelsesveske ha kommet inn i kjevemusklaturen og at det er grunnen til at jeg har så vondt i det området? For tannen min er ikke så vond lengre.. Det er bare alt det rundt! Jeg hadde ikke vondt noen av disse stedene før jeg var hos tannlegen. Det gjør vondt å svelge også på venstre siden, men alt på høyre føles normalt... Har aldri hatt det slik før når jeg har hatt betennelsen i tannen, og vil bare at ansiktet mitt skal få en hake på normal størrelse igjen, samt at smerten fra midten av halsen og opp til kjeven skal gi seg. Burde jeg være bekymret eller kan jeg regne med at det går over snart?


Panda


Kjære Panda!

Den hevelsen som du har fått kan både være tilknyttet en betennelse og/eller en infeksjon rundt visdomstannen. Dette vil gå over hvis du bruker antibiotika. Men tilslutt må du finne en permanent løsning ved å trekke visdomstannen.
Når det gjelder kjevesperren som du har fått etter bedøvelsen kan dette skyldes nålstikket. Nålen kan skape betennelse i muskelen og du får mindre elastisitet eller bevegelighet i muskelen i en kort periode. Du kan ta betennelsesdempende medisin som Ibux. Dette vil gå over i løpet av noen dager.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...