Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Slått tann i fronten, har fått smerte senere

søndag - 3 august, 2014

Hei! For litt over en uke siden slå jeg tannen min da jeg skallet hodet i asfalten. Jeg fikk slått godt i en framtann. Blødde ikke og ikke er tannen løs. I dagene etterpå har det liksom vært litt nummenhet i tannen- ikke vært så veldig vond egentlig. I dag så jeg plutselig at det hadde blitt misfarging på tannen- og den har vært veldig vond og værket i hele dag... Kan det bety at det blir bedre "liv" i tanna nå? Eller hva er det som gjør at den har blitt så vond nå? Var til tannlegen att i dag og han kunne ikke se at noen nervebånd var avrevet, så han var optimistisk ! Men når jeg var der , var det ikke så mye værking som det ble utover dagen...

Anne

Kjære Anne!

Når du har slått den fronttannen har den fått rystelse nok til at det har påvirket blodtilførselen til tannen. Misfargingen kommer nok fra en indre blødning i tannen. En slik indre blødning kan skape betennelse i nerven og derfor har du smerte i tannen i ettertid. Hvis denne betennelsen ikke går tilbake og tannen fortsetter å ha smerte må du gjøre en rotbehandling, der tannlegen vil fjerne nerven. 

I alle fall trenger du en nærmere undersøkelse av tannen hos din tannlege. Din tannlege må finne ut om denne betennelsen er på vei tilbake eller ikke. Hvis betennelsen er på vei tilbake da er det ikke nødvendig med noe rotfylling. Men hvis denne betennelsen blir verre eller forblir som den er, da vil du trenge en rotfylling av tannen.

Behandlingen er meget enkel, og tannlegen din kan lett hjelpe deg. Lykke til.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa KavianStill ditt spørsmål
× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...