Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Kronearbeid i Norge

Hei!

Jeg holder på å skal sette krone på noen tenner, hvordan er de midlertidige støpene som jeg har fått, de er ikke limt med noen hard lim fordi de skal av innen 14 dager..

Noen retter/drikker som gjør at de eventuelt vil løsne lettere? Hvordan vil kronene sitte (porselen) Vil de være limt så hardt at man kan "leve som normalt " ?

Hvordan gjør man det om man er plaget med at kronene faller av? De kronene som er støpt, vil de bli eventuelt brukt som form på nytt ved støping av nye kroner som faller av?

Hilsen Kronen

Kjære Kronen!

Kroner er i hovedsak to typer. Den ene typen er metall og den andre er porselen.
Metall kroner kan ikke limes fast på plass men de sementeres ved hjelp av en type sement som låser kronen på plass. Men porselen kroner kan limes fast på tannen.
Mat og drikke må ikke kunne løsne en krone fra en tann. Dersom en krone løsner er det fordi tannen har utviklet karies under kronen eller prepareringen av tannen har ikke vært optimalt.

Dersom en krone faller av må en tannlege vurdere om kronen kan resementeres eller må en ny krone bestilles.

Generelt kronearbeid i Norge har høy kvalitet og meget sjelden en krone faller av. Dersom du mister kronen innen kort tid har du rett på reklamasjon hos din tannlege.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kaviank

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...