Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Smerte i tenner ved spising av sjokolade

Har over lengre tid kjent smerter i tennene når jeg spiser godterier og sjokolade. Kan fint sutte på kjærligheter og drikke brus uten å kjenne noe. Det er heller ingen smerter når jeg spiser vanlig mat, kun når jeg tygger på noe søtt. Smertene er intense og konsentrert ved hjørnetennene. Det går raskt over. Av og til kommer de etter første bit, andre ganger kan jeg spise en god del uten å kjenne noe. Forøvrig har jeg flere ganger spist f. eks kaker uten å merke noe. Har hatt det slik de siste to årene cirka, uten at smertene har forverret seg fra da. Kan vel også nevne at jeg snuser og merker tannkjøttet har trukket seg en del tilbake. Når jeg sier jeg har hatt det slik i to år er det kanskje ikke overraskende at jeg ikke er så glad i å dra til tannlegen. Finnes det kanskje noe svar som gjør at jeg slipper å ta turen omsider?

H.S


Kjære H.S!

Tenner har små porer på overflaten. Disse små porene har direkte forbindelse med nerven. Antall porer og størrelse på dem kan variere avhengig av hvor på tannen de ligger. Porene ved tannhalsen skaper oftere sensitivitet hos en pasient. Grunnen er at nerven er mye nærmere overflaten ved tannhalsen. Disse porene er væskefylte og forandringer i væskeforhold eller trykk kan skape reaksjon i nerven. Sjokolade kan ha effekt på væskeforhold i disse porene.
Hvis du bestiller en time hos din tannlege kan han/hun bruke noe på tannen for å stoppe sensitivitet i tannen. Du kan også bruke flourmunnskyll som kan hjelpe mot sensitivitet.

Lykke til

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian
Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...