Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Har jeg tannkjøttsykdom

Hei!

Eg oppdaga for nokre veker sidan at tannkjøttet over den eine jekselen (oppe til venstre, tann nr to foran visdomstanna) har trukke seg opp som ein omvendt "v". No ser eg at det same held på å skje på to tenner til (oppe til høgre, dei to tennene bak hjørnetanna). Panikken tar meg med tanken på at dette kan vere periodontitt! Eg har god følelse i tannkjøttet ved dei fremste tennene, men lenger bak har eg nedsatt følelse. Der kan eg stikke meg med nagla utan at eg kjenner noko særleg i forhold til andre delar av tannkjøttet. Dette gjeld begge sider, og det skal også seiast at eg har fått visdomstanna på høgre side og på venstre side er den snart halvvegs ute. Eg har ikkje vore hos tannlegen på 4 år, men då fekk eg beskjed om at eg sikkert måtte trenge ei rotfylling på ein jeksel oppe til venstre - men eg hugsar ikkje kva tann det gjaldt. Då eg var yngre måtte eg også erstatte halve framtanna fordi det var så trangt at det utvikla seg eit hol som eg ikkje kunne ha forhindra. Eg har også reagert litt på at tannkjøttet generelt har hatt ein mørkare farge, men etter at eg for litt sidan begynte med regelmessig tanntråd og tannskyll har det blitt litt betre. Eg har ingen smerter, noko eg håpar er eit godt tegn. Eg kan gjerne ha ein "sliten" følelse når eg våknar eller under mykje stress, då eg har ein tendens til å bite tennene hardt saman. Høyres det ut som sjukdom i tannkjøttet..?

Takk for svar!

Panikkslagen


Kjære Panikkslagen!

Kriteriene for periodontitt er dype tannkjøttlommer som er dypere enn 4 mm med blødning fra lommene og beintap. For å konstatere at du har periodontitt må en tannlege undersøke deg.

Når det gjelder den V formen på tannkjøttet kan dette tyde på at din børsteteknikk kan være litt feil. Du kan ta kontakt med din tannlege og få høre om modifisert bass teknikk. Det går ut å å bevege en myktannkost langs tannhalsene i en 4-5 mms lengde.


Dersom du gnisser tenner vil dette ikke ha noe effekt på evt tannkjøttsykdom. Tanngnissing induserer ikke noe tannkjøttsykdom. Tannkjøttsykdom vil ikke føre til tanngnissing heller. Tanngnissing er for det meste relatert til stress.

Håper du har fått svar på dine bekymringer.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...