Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Pasient med tannlegeskrekk og fyllinger som forvitrer

Hei.

Jeg har en lang historie og fortelle. Det hele startet med at jeg hadde medfødt hjertefeil som ikke ble gjort noe med før jeg var 6år.
Alltid hatt stygge tenner,selv barnetennene var fulle av hakk. Min tannlegeskrekk startet nok når jeg var 4år og måtte trekke en betent tann som satt kjepper i hjulene for en hjerteoperasjon. Den tanna ble trekt uten bedøvelse, og med 3 voksne personer som holdt meg fysisk fast.
Jeg gikk på "hestekur"antibiotika når mine tenner enda var i utvikling, samt hjertefeil som medførte lite oksygenrikt blod til tenner under utvikling. Jeg fikk mine første tannkroner på fortennene som 16åring pga svære hakk midt på tennene. I voksen alder har jeg unngått tannlegen for alt i verden og det vises.

Jeg flyttet hjem til hjembygda og har nå skjønt at jeg må ha tannbehandling. Jeg fant en tannlege som hjalp meg med tannlegeskrekken og får medosiner før behandling. Jeg har reparert tennene mine for rundt 100.000 kr siden nov-2013(fått noe dekt pga munntørrhet) Ble forøvrig feilbehandlet når jeg var på ferie og en krone ble trekt sammen med selve tannstubben tann 55(!!!!),og hullet ble tettet igjen med arsenikk(har dokumenter på dette),og ble nekrotisk i kjeven og måtte skjære vekk dødt vev.
Har fått nerveskade av dette som medfører mye kløing,stikking og tremor i kjeven.(tenkte jeg bare skulle nevne det) Nå har jeg reparert det som kan repareres, men sitter med "vond" smak i munnen. Siste fyllingene ble gjort på 2 jeksler samtidig,og når jobben var ferdig og hun skulle ta tanntråd imellom sier hun"oi, der var det et hakk", som når jeg tok tanntråd imellom så kom jeg nesten ned til tannkjøttet før en kant stoppet tanntråden og jeg må ta i litt før den når ned. Nå 12 uker etterpå får jeg inn tanntråden men ikke ut igjen. Jeg kjenner liksom at fyllingen har klappet sammen. Jeg dro tilbake for å sjekke med rtg ,men hun kan ikke finne noe galt. Nå 1,5 år etter sitter jeg med fylliger som enten knuses og blir til støv, eller at det detter små flak og biter av, kun en tann er blitt re-reparert. Er det ikke vanlig at fyllinger som ramler ut eller blir ødelagte uten grunn og noen etter få mnd at dem skal repareres? Sitter med brune flekker og hakk som blir fort stygge..Har ikke råd til å reparere samme tennene, samme problematikken flere ganger i året..Har jeg noen rettigheter eller må jeg finne meg ny tannlege? Nevnte barndommen for å forklare tannlegeskrekk, og om du har en formening om hjertefeilen("hull i hjertet" kan være medvirkende årsak til mine dårlige tenner? Nå er jeg snart tannløs nede. Jeg har brukt mye penger men føler jeg får ikke den hjelpen jeg trenger.

Med vennlig hilsen

Annonym.


Kjære Annonym!

Først må jeg forsikre deg om at arsnikk blir aldri brukt i tannnlegeri. Dersom du har fått nekrotisk vev kan dette oppstå av andre årsaker. Så lenge jeg har drevet med tannlegeri har jeg aldri hørt om noen produkter i tannlegeri som inneholder arsnikk i en eller annen form.

Du nevner at du har brukt mye antibiotika da du var barn. Dette kan forårsake skade på emaljen på tennene og de kan bli misfarget. For å rette på disse skadene har du rett til dekning fra HELFO. Dette må dokumenteres vha kliniske bilder og undersøkelse.

Videre forteller du at du har hatt tannlegeskrekk. Dersom du har hatt tannlegeskrekk og det kan bevises at du har unngått å gå til tannlege over lengre periode og har fått omfattende skade pga dette kan du få dekket din behandling gjennom HELFO. Men da må du henvende deg til en psykolog og han/hun må kunne bekrefte at du har hatt tannlegeskrekk. Din tannlege trenger en erklæring fra din psykolog og kan gjøre din behandling på refusjon.

Vedrørende dine fyllinger som har begynt å dette av kan jeg si at i utgangspunktet har pasienter rett til reklamasjon dersom fyllinger faller av kort tid etter behandlingen. Tannleger har forskjellige praksis når det gjelder reklamasjon men man kan trygt si at en fylling bør holde seg på plass i hvertfall i ett eller to år.

Ta kontakt med din tannlege og diskuter saken med ham/henne. De kan veilede deg.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...