Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Trekke eller rotfylle?

  /   0 Kommentarer

Hei!

Jeg begynte for ca 5 år siden å skulle rotfylle en tann. Midt i det hele så gikk tannlegen i pappaperm, og vikar på vikar kom og gikk. Det eneste han rakk å gjøre var å rense rotkanalene og legge på en fylling på toppen før den skulle rotfylles. Har ikke gjort noe mer enn det på 5 år. Var hos tannlegen i går og det viste seg at jeg har en betennelse i roten av den ene kanalen. Hun renset dem på nytt og la et bakteriedrepende middel på som skal virke en uke før hun skal rotfylle. Spørsmålet mitt: Har lest mye om bakterier osv i små hulrom i røttene. Og sammenhengen mellom rotfylling og resten av kroppen. Jeg har vært utmattet og ikke meg selv i er par-tre år, og lurer på om dette kan ha noe med det å gjøre. Siden jeg har gått med "åpne" kanaler i så lang tid, er det mere sjans for mere bakterier? Er det lurt å trekke den? Det er mitt ønske pga så mye plager, men tannlegen vil ikke.

Hilsen Minnie


Kjære Minnie!

En følelse av utmattelse kan ikke ha noe direkte sammenheng med noen form for dentale infeksjoner. Vanligvis vil bakterier som invaderer tenner forbli lokalt og vil ikke ha noen systemiske effekt på en pasient.
Bakterier som invaderer røtene på en tann kan komme under kontroll dersom en vellykket rotfylling gjennomføres.
Når det gjelder å trekke eller rotfylle er det litt avhengig av hvor viktig denne tannen er. Det er noe som du kan diskuterer med din tannlege.
I Norge prøver tannleger å bevare tenner så langt som mulig. Det er naturlig at din tannlege vil anbefale at du skal bevare denne tannen. Men en beslutning om bevare eller trekke må taes i samråd med deg. Dersom du vil trekke tannen må tannlegen følge ditt ønsket. Selvsagt kan han/hun fraråde deg men det er du som bestemmer hva vil du gjøre med dine tenner.

Jeg vil anbefale at du bevarer tannen og gjør en rotfylling dersom det er lett å gjøre behandlingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Leave a Comment

Simple catpcha image
Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...