Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Knekt fil i roten etter rotfylling

Hei.

Trenger et synspunkt.

Tannlegen knakk en niti i min nest bakerste jeksel ved rotfylling. Mente det skulle gå fint. Har gått på 2 antibiotikakurer for å knekke betennelser. Prøvde å få den ut (i totalt 5 timer) uten hell. Biten sitter. Jeg har nikkelallergi. De har rotfylt oppå. Tanna var fin den første uka. Nå går det ikke så bra. Verker fælt, knakser ibux/paracet.

1) Er det vanlig at smerter begynner etter at det har gått fint litt? kan det være det bare er en betennelse som kan knekkes med penicilin? Hvor lenge bør jeg se det an smertene får jeg drar til tannlegen?

2) Hva kan hensikten være med en rotspissamputasjon? Kan de fjerne rota hvor biten sitter? Eller er det at det ikke er rensa der biten sitter som er problemet?

3) Hva med å bare trekke tanna? Er det sånn at tenner lener seg på hverandre og "trenger" hverandre? Vil det være noen andre "problemer" enn å ha problemer med å tygge? Har gått med store tannsmerter i ca 2 mnd. Nå er det nok. Livet settes på vent. Har fin tannlege å snakke med, men trenger noen tanker fra noen andre.

Takk Sissi


Kjære Sissi!

Dette er en komplikasjon som kan oppstå under en rotfylling. Det kan gi dårligere prognose men av og til kan rotfyllingen bli gjennomført og det kan allikevel gå bra.
Dessverre i ditt tilfelle høres ut som det har ikke gått bra.
Du har to alternativer. Det ene er å trekke tannen og det andre vil være å gjennomføre en rotspissamputasjon.
Når en oralkirurg utfører en rotspissamputasjon vil han fjerne den roten som inneholder den knekte filen. Dette vil løse problemet med infeksjon som har oppstått etter den frakturerte filen.
Du kan bruke pencillin men det vil ikke løse problemet. Antibiotika vil være en mildertidig løsning i ditt tilfellet.

Å trekke tannen kan være et alternativ her. Du må diskutere hvor nødvendig er denne tannen for deg med din tannlege.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...