Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Skal vi trekke en visdomstann eller la det være?

For 1-2 år siden var jeg hos offentlig tannlege for å trekke en visdomstann som ikke stod rett i tannstillingen den stod mer på tvers. Dette gikk helt smertefritt, men så flyttet jeg og måtte da bytte tannlege.

Tidligere har jeg trekt 6 års jekslene mine da disse ble rosa og kom fra hverandre i biter( Da værende tannlege mente at dette var pga. diabetes, da jeg har diabetes type 1). Den nye tannlegen ville da ikke trekke visdomstennene mine, selv ikke den uten antagonist. Var der inne utallige ganger hvor jeg forklarte at jeg har smerter rundt tennene og at jeg får en slags stråling i de når jeg spiser.

Nå har jeg byttet over til privat tannlege da jeg er utrolig lei for at tannlegen jeg hadde ikke hørte på det jeg hadde å si men heller satt karrièren sin først da hun mente det var uprofesjonelt av henne å trekke visdomstennene mine. Tannlegen jeg har nå fikk diagnostiserte meg med ekstrem grad av gingivitt ( det er veldig liten plass i munnen min, hadde ikke 6 års jekslene blitt trekt så hadde det ikke vært plass til visdomstennene i det hele tatt) da det er vanskelig å rengjøre og han har nå trekt den uten antagonist og skal trekke disse andre på fredag. Det jeg lurer på er om det rett og slett hadde vært uprofesjonelt av den forrige tannlegen min å trekke visdomstennene mine? En annen ting, på røntgen bildene så viste tannlegen meg at den tannen som sitter oppe ligger veldig nærme noe kjeve greier, 1 cm fra eller så, har jeg stor risiko for åpning til bihulene da? Han sa han var veldig gira på å trekke de andre tennene mine da de var så lette å få ut, han fikk lyst til å ta alle på engang. Er veldig fornøyd med han altså, hehe.

Vennlig hilsen Marthe


Kjære Marthe!


Når det gjelder å trekke en visdomstann eller la det være er avhengig av sykehistorien til pasienten vedrørende tannen og hvordan visdomstannen er posisjonert i kjeven og helsetilstanden til pasienten.
En tannlege må veie fordeler og ulemper med trekking av en visdomstann før hun/han kan sette i gang en behandling å trekke en tann.
Selv om en pasient vil trekke en tann er ikke sikkert at tannlegen vil si seg enig i behandlingen. Tannlegen må risikovurdere behandlingen og må finne ut om trekkingen byr på noen komplikasjoner. Dette har ikke noe fast fasitt og derfor kan det hende at noen tannleger vil anbefale at du trekker en visdomstann mens andre vil holde seg litt konservativt og ikke anbefale.
Dersom du har smerte og infeksjon er det en god grunn å trekke visdomstannen. I motsatt fall er det ingen grunn å trekke visdomstenner.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...