Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Trekke tannen eller sette på krone?

De siste månedene har jeg hatt problemer med en tann, og vært hos tannlegen flere ganger. Forrige gang rotfylte hun tannen min, og anbefalte at jeg skaffer en krone på den ved neste time i august.

Det er ca. fem uker siden jeg rotfylte tannen, og fyllingen har allerede blitt en god del ødelagt. Jeg vurderer å bare få den trukket, da tannlegen sa at den består mer av fylling enn av tann nå, og en krone koster mer enn det jeg har råd til. Så jeg lurer på hva som egentlig lønner seg her. Jeg aner dessuten ikke hva som skjer i ettertid av en tanntrekking - må jeg operere inn en falsk tann (eller vokser det på magisk vis opp en ny en)? Er det dessuten vanlig at fyllinger tåler så lite som min har gjort? Har jeg rett til noe erstatning?

Kristine

Hei Kristine!

Det er vanlig at tannlegen legger på en midlertidig fylling etter at rotfyllingen er avsluttet. En midlertidig fylling er ikke like sterk som en vanlig fylling, og er ikke ment å stå mer enn en kort periode etter rotbehandlingen.

Vi anbefaler at pasienter skal ha en krone etter en rotfylling. Grunnen er at tannen/tennene svekkes av rotfyllingen. Hvis din tannlege anbefaler å ha en krone på denne rotfylte roten vil jeg råde deg til å følge anbefalingen.

Hvis du ønsker å trekke tannen spørs det hvor tannen står. Dersom du ønsker en tann der senere vil det koste mer, fordi du må enten ha en bro eller implantat. Begge løsningene er mye dyrere enn en krone.

En krone som er festet på en rot kan være en meget bra løsning. Dersom tannlegen gjør en god jobb vil denne kronen kunne vare i flere tiår.

Vennlig hilsen Kawa

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...