Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Smerte etter fylling, hva skal jeg gjøre?

Hei.

Jeg søker en slags ekstra vurdering/råd til hva jeg skal gjøre neste gang jeg går til tannlegen min. Jeg har vært plaget med angst i mange år og har blitt ufør pga det. Det gjorde også at jeg holdt meg unna tannlegen i 12-13 år etter at jeg fikk regulering. Men for et par måneder siden så fikk jeg endelig spart opp nok mot og penger til å gjøre en innsats for tennene mine. Og heldigvis ble det ikke så ille som jeg trodde det skulle bli.
Tannlegen min mente jeg måtte rotfylle to tenner (to jeksler på venstre side, oppe og nede), borre og sette inn en fylling på en jeksel på andre siden, og muligens reparere enda en tann i tillegg. Overslaget kom på ca 14 000, og selv om det er mye penger så synes jeg det likevel er greit med tanke på hvor lenge det er siden sist tannlegebesøk. Han mente også at den prisen fort kunne bli mindre. Så vi satte i gang, og etter to tannlegebesøk så hadde jeg fått fjernet tannstein og slike ting, og også fått en hvit fylling i en jeksel i overkjeven.
Forrige uke så utførte han del en av en rotfylling, og jeg fikk en midlertidig fylling på den tannen. Og ting gikk bra, vi var i rute..helt til et par dager etter rotfyllingen. Plutselig fikk jeg intense og stikkende smerter i overkjeven når jeg spiste. Det var ikke i tannen som jeg fikk rotfylt, men i tannen som jeg fikk fikset for ca 5 uker siden. Og det er en type smerte som jeg ikke er vant til. Det stikker voldsomt og jeg får frysninger i kroppen fordi det er så ubehagelig. Og det verste av alt, smerten flytter på seg og er innom alle tennene i overkjeven på den siden. Jeg har til og med kjent det i et par tenner i underkjeven på samme side. Jeg klarer ikke spise noe annet enn grøt egentlig. Så jeg ringte tannlegen min og fikk en time i dag. Og her kommer det som gjør meg rådvill, nemlig det at han var omtrent like rådvill. Røntgenbildene viste ingenting som skulle tilsi smerter.
Fyllingen sitter fortsatt fint og så helt tett ut. Han mente heller ikke at fyllingen satt for høyt, da han sa jeg mest trolig ville fått smerter langt tidligere om det var tilfellet. Og det gir jo mening i mitt hode i hvert fall. Og det verste av alt, han utførte noen bitetester, hvor jeg måtte bite ned på et eller annet og jeg opplevde ingen smerter! Han testet hver eneste tann i overkjeven, og selv når jeg bet ned på tannen med fyllingen, som jeg opplever som problemet her, så kjente jeg ingenting. Han smurte inn tannen med fluor og sa at det var ikke så mye mer han kunne gjøre og ville gi det litt mer tid. Så jeg gikk med på det siden jeg har en ny time neste uke. Så kom jeg hjem og ville teste litt. Tok en rosin og brukte tennene fremfor jekselen i overkjeven på samme side, og smertene var der med en gang. Intense og stikkende smerter som gjør at jeg ikke kan tygge en rosin engang på noen andre steder enn deler av venstresiden. Og dette leder meg til det jeg sitter og funderer på nå. Hva jeg skal gjøre om tannlegen min ikke ser noen annen mulighet enn å enten gjøre jobben om igjen eller rotfylle? Han virket ganske oppgitt og mente at rotfylling ikke var nødvendig (med tanke på at fyllingen som var satt inn skulle gjøre jobben), men hva er alternativet? Jeg frykter også at det har dukket opp et problem her som ingen finner ut av. Hva om han rotfyller denne tannen også, uten at det fikser problemet? Begynner nesten å lure på om det bare er best å trekke tannen. Jeg har jo egentlig ikke råd til enda en rotfylling heller.. Så til spørsmålet mitt (det tok sin tid..).


Har dere hørt om noe lignende før? At en fylling blir vond først etter noen uker, ikke er vond under tyggetesten hos tannlege, men som gir smerter i alle "nabotennene" når jeg spiser mat? Samtidig som den ser helt fin ut på røntgen? Det ironiske her er at i de 12-13 årene jeg ikke gikk til tannlegen så hadde jeg ikke noen store plager, men etter noen tannlegebesøk og etter å ha brukt 4-5 000 så langt så sitter jeg her og klarer ikke spise ordentlig. Jeg frykter også at jeg havner i en situasjon hvor overslaget hos tannlegen min ryker, og hvor jeg ikke har råd til å fullføre ekstrajobbene som dukker opp, samtidig som smertene fortsetter. Og selv med en rotfylling så har jeg jo ingen garantier om at det ikke var tusenvis rett i dass. Beklager at det ble fryktelig langt, men tenkte det var greit med litt forhistorie. Setter pris på nyttige råd, om dere har noen PS. Jeg tar forøvrig bra vare på tennene mine. Er nøye med tannpuss og bruker også tanntråd og munnskyll hver dag. Tørstedrikker vann og spiser sukker som regel kun i en dag eller to i helgen, i tillegg til brus. Tannlegen min sa også at han forventet at det skulle bli stabilt fremover etter at rotfyllingene var unnagjort, men det var før dette smerteproblemet dukket opp da.

Andreas


Kjære Andreas!

Jeg må presisere at jeg kan ikke diagnostisere dine tenner uten en klinisk undersøkelse. Jeg må både undersøke tennene og se på eksisterende røntgen bilder før jeg kan uttale meg om din sak.

Men ut fra den beskrivelsen du gir meg høres ut som det kan være noe hull fortsatt under den fyllingen som er lagt i tannen. Tannlegen må undersøke tannen og dersom det er denne tannen som verker må da fyllingen taes ut og en midlertidig fylling må legge i stedet. I fleste tilfeller vil smerten avta eller forsvinne umiddelbart.

Min anbefaling er å ta kontakt med en annen tannlege og be om å få fyllingen revurdert og muligens legge på en midlertidig fylling i stedet.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...