Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Har svelget dentale produkter, hva skal jeg gjøre?

Hei

Jeg tror at jeg har svelget en midlertidig fylling. Min egen tannlege kunne ikke svare på om dette kunne være farlig så jeg er litt usikker på hvem jeg skal spørre. Sementen som fyllingen er laget av heter RelyX Temp NE og kronematerialet er Protemp 4. Takknemlig hvis dere vet noe om dette, eventuelt hvem det kan være lurt for meg å spørre for å finne ut av dette?

Hilde

Kjære Hilde!

All materialer som brukes ved tannlegekontorer har CE merke. Dette betyr de er godkjent til bruk som dentale materialer over hele Europa.
Pasienter vil bli eksponert for disse produktene når en tannlege bruker dem på en tann. Produsentene tar høyde for at det kan skje at en pasient vil svelge noe av produktet deres, derfor er det et krav om at dentale materialer må ikke være giftige eller være skadelige for pasienter.
Et materiale som hadde kjent bivirkning var amalgam fordi det inneholdt kvikksølv. Det ble forbudt over hele norden å bruke amalgam for å unngå eventuelle skader på pasienter og helsepersonell som jobbet med amalgam.

En midlertidig fylling er enten IRM eller Cavit de to andre produktene som du har nevnt er noe annet. Relyx er i dette tilfelle en midlertidig sement og protemp er et produkt som brukes for å fremstille midlertidige kroner.

Jeg leste i produktenes sikkerhetsdatablad at ved svelging: må du skylle munnen grundig bruk fløte eller matolje. Fremkall ikke brekninger. Kontakt lege. Jeg anbefaler det samme til deg. Du kan ta kontakt med din fastlege.

Men jeg kan forsikre deg at din kropp er i stand til å kvitte seg med begge deler og du vil ikke ha noe varig men.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...