Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Kan for mye kalsium forårsake smerte i kjeve?

lørdag - 14 november, 2015

Hei!

Jeg har ofte " tannverk " når jeg har hvert hos en tannlege. Jeg var til undersøkelse men tannlegen fant ingen hull. Jeg lurer på om jeg fikk i meg for mye Kalsium da jeg var barn! da dette kunne forårsake betennelse i kjeven som igjen fører til tannsmerter, kan dette stemme ? Jeg drikker mye melk og spiser mye brødmat.

vh rah


Kjære Rah!

Ved å drikke melk eller spise brødmat vil du ikke få skadelige mengder med kalsium som skulle forgifte deg og gi deg "betennelse" i kjeven.
Kroppen har evnen å bruke næringstoffer og opphopping av næringstoffer skjer meget sjelden. Enkelte grunnstoffer kan være skadelige selv i mindre mengder. De kalles gjerne for giftige stoffer og man skal unngå slike ting. Som blant annet kvikksølv og en del radioaktive stoffer. Kalsium rangeres ikke blant disse. Men dette betyr ikke at du skal serveres et fat med kalsium hver dag. Den mengden av kalsium som du får i deg i løpet av en dag er meget lavt og du trenger ikke være redd.

Når jeg har sagt det så må jeg tilføye at jeg har ikke lest noen plass at kalsium forårsaker betennelse i ben og spesielt i kjevebein. Den smerten du opplever etter hvert tannlegebesøk kan nok skyldes andre ting.

Når en pasient sitter i en tannlegestol må de gape høyt opp lenge. Dette kan forårsake en midlertidig betennelse i kjeveledd som pasienter kan få smerte av. Dette går over som regel etter noen dager.
Dette var nevnt som eksempel på hva kan forårsake smerte etter et tannlegebesøk.

Håper du har fått svaret du ville ha.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...