Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Knaselyd fra en fylling

Hei!

Jeg har hatt problemer med en jeksel i nedre kjeven, tannen som er nest bakerst.

Det startet for ca 6 mnd siden da tannlegen fant et lite, men ganske dypt hull som gikk nesten inn til nerven sa hun. Hun lagde en vanlig fylling, men at det var risiko for en rotfylling hvis det ble komplikasjoner i ettertid. Jeg var og fikset på den aktuelle tannen for noen uker siden men kun fordi fyllingen var litt høy og var litt øm å tygge/bite sammen på. Ellers hadde ikke denne tannen plaget meg.
Da fikk jeg en vikar som gjorde fyllingen litt lavere, og vikaren fant også et lite hull på samme tann, men ikke på samme sted som den gamle fyllingen. Dette lille hullet fikset hun uten bedøvelse, og det gikk greit nok. Men et par dager senere så kjenner jeg en knaselyd når jeg spiser, og jeg trodde at en av disse fyllingene, enten den gamle fyllingen eller den nye var blitt ødelagt eller noe fordi det gjør vondt når jeg trykker ned på tannen med f.eks et tynt objekt (og det gjorde vondt når jeg spiste sukker, en indikasjon for meg at jeg har et hull!) og jeg syns jeg så en liten sprekk bak tannen, altså mellom den bakerste tanna og den tanna jeg har borra i.

Så jeg dro tilbake til vikartannlegen, men hun kunne ikke finne noe årsak, og hun var mest opptatt av at jeg var kommet dit uten en reell grunn, og var bare kommet for å klage, så jeg ble rimelig provosert og fikk bestilt en time hos en annen tannlege. Han så denne lille sprekken jeg snakket om, og sa at enten så har du fått en irritert nerve etter den siste borringen siden det gjør vondt, eller så har tanna sprekt helt ned til nerven og må kanskje rotfylles. Han kunne ikke se noen betennelse i/rundt nervene på røntgen, men kunne heller ikke se hvor mye tanna har sprekt eller ikke. Han sa også at denne sprekken var på samme sted som den første fyllingen jeg tok, altså den fyllingen som var liten, men dyp.

Så han nye tannlegen trodde også at kanskje det var litt av den gamle fyllingen som hadde falt av og lagd slik knaselyd. (en uke etterpå kjente jeg enda mer knasing, og er redd for at tanna bare skal smuldre opp...) Han nye tannlegen mente jeg skulle vente et par uker for å se om smerten går over eller ikke.
Det skal nevnes at han nye tannlegen gjorde fyllingen enda litt lavere ettersom han mente den var litt for høy enda. Sammenligner jeg med samme tann på motsatt side har den vonde tanna mi betydligere mindre tagger eller hva det heter, og er tilnærmet flat, så kanskje de begge har tatt for mye av fyllingen bort, slik at tanna er naken liksom og at det er derfor det gjør vondt? Det skal sies at jeg har studert tanna ekstremt etter disse episodene, så husker jo ikke hvordan utseende tanna hadde før! Den nye tannlegen snakket dessuten i vei om eventuell rotfylling og kroner, og jeg blir svimmel av å bare se for meg tusenlappene fly ut vinduet. Aller mest har jeg bare lyst å trekke tanna, men blir kanskje litt synlig med et hull i tannrekka. Hva burde jeg gjøre fra ditt perspektiv? Det skal nevnes at jeg skjærer tenner også, men har aldri fått kommentarer på at tennene har blitt skadet av det.

Heidi!


Kjære Heidi!

En klinisk undersøkelse er nødvendig hvis en tannlege skal uttale seg om din sak. Det blir veldig vanskelig for meg å uttale meg om denne tannen uten å se på røntgen bilder av tannen eller se på tannen klinisk men jeg skal svar deg så godt jeg kan.
Den knaselyden du snakker om høres ut som noe av fyllingen er løs og den beveger seg og derfor får du en slik lyd. En revidering av alle fyllinger kan være bra. jeg ville anbefalt at tannlegen fjener all fyllinger og legger på en midlertidig fylling som heter IRM. Dersom tannen har en betennelse vil denne betennelsen forsvinne.
Tannlegen din som du gikk først til kan gjøre denne jobben for deg. Husk de tannlegene du går til har bedre informasjon tilgjengelig enn meg som sitter bak datamaskinen derfor er det riktig å følge de anbefalingene som de kommer med fremfor hva jeg kan fortelle deg.
Du kan nevne at du er litt bekymret at fyllingen er knekt.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...