Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Problem med tenner etter ekstraksjon og bro innsett

Hei.

For 5 uker siden fikk jeg trukket en tann i overkjeven, de to tennene på hver side ble slipt ned og det ble tilpasset en treleddet bro. Pga problemer med å få ut hele tanna satt i stolen 2 timer. De neste 2-3 ukene ventet jeg på å få satt inn broen, gikk med konstante smerter og fikk panicillinkur for betennelse i tannkjøtt. Smertene ble ikke helt borte. Nå er det to og en halv uke siden bro ble satt inn og jeg har fortsatt smerter i munnen. Spiser Ibux ca tre ganger pr dag og våkner stort sett en gang pr natt med smerter. Ikke uutholdelige smerter, men nok til at det er det eneste jeg klarer å fokusere på. Smertene er konstante og kjennes i både over og underkjeven. Har vært hos tannlegen og tatt bilder som er helt fine. Må jeg bare rotfylle helt vilkårlig og håpe på det beste? Blir smårar av å gå med smerter hele tiden. Hva skal jeg gjøre?

Karina


Kjære Karina!

Når man trekker en tann, og seansen pågår i 2 timer, er det ikke uvanlig med komplikasjoner i etterkant. Påkjenning av å gape så lenge og eventuelt fjerning av ben kan skape en lokal inflammasjon. Denne inflammasjonen kan oppstå i omliggende vev/muskulatur og kjeveledd. Det vanligste er alveolitt, en lokal betennelse i tannbenet der tannen ble trukket. Dette kan være svært smertefullt men vil som oftest bedre seg etter ca 1 uke. Vanlig behandling er smertestillende og lokal antibiotika i "såret".
Når du har fortsatte smerter etter 1 måned må man kanskje vurdere andre årsaker.
Noen ganger kan tenner man sliper ned for bropillarer reagere med en reversibel eller irreversibel betennelse i nerven, med andre ord kan du oppleve en god gammeldags tannverk. Ved reversibel betennelse vil smertene forsvinne av seg selv relativt raskt, ca 1-2 uker. Ved irreversibel pulpitt må tannen rotfylles.
Når broen først er på plass bør man også vurdere hvordan konstruksjonen er tilpasset. Det er viktig med en jevn funksjon på alle tenner. Hvis broen er laget for høy, kan belastningen bli for stor på noen få tenner og dette kan gi seg utslag i tannverk, kjeveleddsproblemer, smerter i muskulatur, hodepine etc...

Dette er ikke en enkel problemstilling, dessverre. Å rotfylle vilkårlig er ikke å anbefale.

Mvh Tannlege Odd-Egil Mosseng

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...