Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Komplikasjon under rotbehandling.

Idag var jeg hos tannlegen og begynte med rotfyllingen, i øvrekjeven. Det gikk bra lenge, helt til tannlegen skulle rense rotA.. Det var en smertefull opplevelse, jeg hylte og gråt av smerte! Det viser seg at det som han brukte til å rense rota, hadde estet igjennom og kom inn i bihullene.. Jeg måtte blåse ut med nesA, for å presse vesken ut igjen.. Tannlegen sa at det skjer svært skjeldent.. Dette var så vondt, det brant oppover hodet, press og prikking over øyne. Værste jeg har opplevd av smerte, heldigvis gikk det fort over, da han jobbet fort for å ta vekk væsken. Jeg skal komme tilbake om 3mnd, må visst vente til de hullene har grodd og så skal han prøve å rotfylle ferdig.. Men nå er jeg livredd for å oppleve noe slikt igjen:( Hvor vanlig er dette? Jeg ha jo Max uflaks når jeg gjelder tannbehandling. For noen år siden fikk jeg bell parese pga. Bedøvelsen traff en ansiktsnerve, jeg ble lammet i halveansiktet i 6mnd!! Måtte trene opp ansiktmusklene igjen. Og den gangen fikk jeg også beskjeden at slik skjer så sjeldent...svært uvanlig liksom..


Marianne


Kjære Marianne!


På vegne av min kollega som har vært uheldig må jeg beklage overfor deg. Begge de komplikasjonene som du har nevnt skjer meget sjelden. Jeg har heldigvis aldri opplevd noe slik i min praksis, men når jeg var student så jeg en pasient som fikk litt av det rensemiddelet i nesen. Tannlegen din har vært veldig flink og har klart å få væsken ut igjen.  
Når en tannlege gjør rotfylling må han/hun prøve å rense hele lengden av roten for å få et godt resultat. I praksis betyr at tannlegen jobber ca 0.5mm fra enden av roten på tannen. Litt av rensemiddelet kan sive ut gjennom apeks (enden av roten) og det kan være smertefult og en sjelden gang kan det havne i bihulene. Heldigvis har din tannlege vært kjapp og har fjernet væsken.

Når det gjelder lammelse i ansiktet er dette også meget sjelden. Injeksjonen kan direkte treffe en nerve og anestesien kan ha litt langtidseffekt på nerven og føre til midlertidig lammelse. Dette er noe som går over med tid.

Jeg tror tannlegen din vil passe på at du vil få en behagelig rotfylling neste gang og du trenger ikke å være bekymret.
Jeg ønsker deg god bedring og lykke til med rotfyllingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...