Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Smerte etter trekking av tann og innsetting av bro

lørdag - 13 februar, 2016

Hei igjen!

Jeg har satt inn bro og trukket en tann, det ble mye jobb for tannlegen (2 timer i stolen). Etter 14 dager ble det satt inn bro og dette er nå 3 uker siden. I underkjeven på samme side har jeg en gammel rotfylt tann som er knekt. Nå sliter jeg så med murrende konstante smerter både oppe og nede og spiser smertestillende hele tiden. Ibux tar smertene med en gang og holder i ca 4 timer. Har vært hos tannlegen igjen og han har tatt bilde både oppe og nede, men disse ser fine ut. Jeg klarer ikke å lokalisere hvor smertene kommer fra. Det er ikke vondt i noen av tennene når jeg banker, tar is på eller tygger. Synes bestemt at det kommer smerter fra den rotfylte tanna, er dette mulig? Er jo veldig tilfeldig at den skulle begynne å gjøre vondt samtidig med "operasjonen" i overkjeven? Jeg blir veldig fortvilet og aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har vært ute med 16000kr for bro, må jeg nå rotfylle begge disse tennene for å bli kvitt smerter? Veldig fortvilet her og håper på et klokt svar.

Takk.

Anga


Kjære Anga


Når man trekker en tann, og seansen pågår i 2 timer, er det ikke uvanlig med komplikasjoner i ettertid. Påkjenningen av å gape så lenge og eventuelt fjerning av ben kan skape en lokal betennelse. Denne betennelsen kan oppstå i omliggende vev/muskulatur og kjeveledd. Det vanligste er alveolitt, en lokal betennelse i tannbenet der tannen ble trukket. Dette kan være svært smertefullt men vil som oftest bedre seg etter ca 1 uke. Vanlig behandling er smertestillende og lokal antibiotika i "såret".
Når du har fortsatte smerter etter 1 måned må man kanskje vurdere andre årsaker.
Noen ganger kan tenner man sliper ned for bropillarer reagere med en reversibel eller irreversibel betennelse i nerven, med andre ord kan du oppleve en god gammeldags tannverk. Ved reversibel betennelse vil smertene forsvinne av seg selv relativt raskt, ca 1-2 uker. Ved irreversibel pulpitt må tannen rotfylles.
Når broen først er på plass bør man også vurdere hvordan konstruksjonen er tilpasset. Det er viktig med en jevn funksjon på alle tenner. Hvis broen er laget for høy, kan belastningen bli for stor på noen få tenner og dette kan gi seg utslag i tannverk, kjeveleddsproblemer, smerter i muskulatur, hodepine etc...

Dette er ikke en enkel problemstilling, dessverre. Å rotfylle vilkårlig er ikke å anbefale. Det er fortsatt slik at din tannlege som undersøker deg har bedre tilgang til informasjon enn jeg som sitter bak en PC og må svare.

Ønsker deg god bedring og håper det blir bedre i tiden som kommer.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...