Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Komlikasjon etter tanntrekking

søndag - 14 februar, 2016

Hei!

Jeg var å trakk tann for snart en mnd siden, I overmunnen nest bakerst. Tannen satt ganske godt, men kom ut etter en stund ved hjelp av et skruinstrument, og tannen var fin. Nå noen uker senere, etter mye smerter, har jeg vært og hatt inngrep, hvor de har plukket ut masse bensplinter, og kjevebenet er veldig ødelagt på den ene siden. Jeg har periodontitt. Er det normalt at så mye ben er ødelagt? Eller kan d bero på uvøren håndtering fra tannlegens side?


Veldig vondt


Kjære Veldig vondt!

Du nevner at tannen var fin når den var trukket. Jeg regner med at tannlegen klarte å trekke hele tannen når han/hun behandlet deg. I ettertid har du hatt smerte. Mulighens fikk du dry sucket. Når blodkoagelet forsvinner kalles det for dry sucket. Denne tilstanden inntrer noen dager etter en tanntrekking og kan være meget smertefult. Årsaken bak en dry sucket kan være røyking, diabetes eller andre sykdommer hos pasienten men av og til kan det være at tannlegen har forlatt en liten benrest der han/hun har trukket tannen. Dette kan skje i en behandlingsituasjon på et tannlegekontor. Når en tannlege trekker en tann er det normalt at kjevekammen kan trekke seg tilbake og ikke står i samme høyde som resten av tennene.

Når det gjelder å avgjøre om tannlegen har opptrådd uforsvarlig i forhold til din tannbehandling kan jeg ikke svare på, fordi jeg har ikke journalen din tilgjengelig. Hvis jeg skal uttale meg om din sak må jeg få tilgang til all informasjon om din behandling, både journal og røntgen bilder og diagnoser som er hos din tannlege. Jeg er ikke en klageinstans og får ikke slik informasjon verken fra pasienter eller tannleger. Dersom du er misfornøyd med denne behandlingen kan du klage hos tannlegen og klagen vil bli levert til riktig klageinstans.

Dersom jeg skal svare deg på grunnlag av det du har skrevet til meg vil jeg si at tannlegen har ikke gjort noe uforsvarlig. Det er normalt at komlikasjoner oppstår ved tannbehandling. Tannlegen ville hjelpe men om det har gått galt i ettertid er noe han/hun kan ikke lastes for.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...