Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Tannkjøttsykdom eller ikke vital tann?

Hei!

Jeg var for en mnd siden hos min tannlege for årlig sjekk. Alt så bra ut. Null hull. Fikk renset tennene. Etter ti dager begynte jeg å bli dårlig. Trodde jeg hadde fått bihulebetennelse, men etter noen dager ble jeg hoven i nedre kjeve. Jeg dro tilbake til tannlegen, som tok røntgen av rota. Rota viste et lite område som var mørkt, men det var ikke entydelig om rota var død/døende. Så tannlegen ville ikke gjøre en rotfylling. Forståelig nok. Men hun skifta ut den gamle amalgamfyllinga med en ny fylling (noe med glass og fluor). Jeg fikk også antibiotika. Etter en uke på antibiotika ble jeg mye bedre. Hevelsen gikk ned, men var fortsatt ikke borte. Så jeg gikk tilbake.
Ny røntgen ble tatt og det viste ingen endringer fra siste røntgen. Tannlegen mente at det kunne være noe som satt mellom tanna og tannkjøttet. Og renset godt mellom med bl.a. cordosyl. Hun ønsket fortsatt ikke å gjøre et stort inngrep i tilfelle tanne ikke var død/døende. Først virket det som om det funket, men nå er jeg litt usikker. Etter 10 dager er selve tanna bedre. Jeg kan tygge og merker lite til den. Men en liten hevelse er fortsatt på tannkjøttet rett utenfor tanna (ikke noe hvitt "hode"). Om jeg trykker på denne så iser det og jeg får tannpine som vedvarer en stund. Det kan virke som om jeg irriterer den.

Hva gjør jeg? Er det normalt at slike ting varer så lenge? Ellers er jeg i fin form.

Annie


Kjære Annie!

Det er lett å konstatere om hva er årsaken bak infeksjonen. Enten denne infeksjonen kommer fra en tann som er ikke vital eller er det en tannkjøttsykdom som står bak infeksjonen. Av og til hender at tannen både har tannkjøttsykdom og er ikke vital samtidig.
En klinisk undersøkelse må kunne avgjøre hvilken av de to diagnosene over er det som skaper slikt problem hos deg. Dersom en tannlege ikke klarer å konstatere diagnosen hjelper det å oppsøke en annen tannlege. Du må få beskjed om hva er diagnosen på tannen og hva er behandlingen. Antibiotika er en midlertidig behandling. Hverken tannkjøttsykdom eller infeksjon i en tann kan behandles med antibiotika.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...