Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Antibiotika og alkohol

Hei!

Jeg skal begynne på antibiotika nå pga. vedvarende infeksjon etter rotfylling og har noen spørsmål:

1. Tannen er ferdig rotfylt og det var ingenting spesielt med røttene eller annet, men allikevel har det vært vondt etterpå. Tannlegen sier det kanskje er en liten infeksjon ved rotspissen eller at det er betent etter rotfyllingen. Vil antibiotikaen hjelpe?

2. Hvor lang tid tar det før man merker effekt?

3. Hvilken type antibiotika er vanlig å bruke? Finnes det flere typer? Jeg er allergisk mot pencilin.

4. Kan man drikke alkohol når man går på antibiotika eller er det dumt?

Takk for svar.

Line

Kjære Line!

Du kan få smerte etter rotfylling av forskjellige årsaker. En klinisk og røntgenologisk undersøkelse må til for å finne årsaken bak din smerte. Denne smerten kan debbe ut og forsivnne men dersom den vedvarer må tannlegen finne årsaken og behandle tannen på nytt.
Antibiotika kan brukes men dette er en midlertidig behandling og hvis smerten vedvarer må tannen vurderes på nytt.
Ja det finnes flere typer med antibiotika dersom pasienten har allergi mot penicillin. Blant annet Flagyl eller Erytromycin osv...
Metronidazol eller Flagyl må ikke kombineres med alkohol fordi den har antabus effekt og du vil spy dersom du drikker alkohol med den. Du kan drikke alkohol med andre antibiotika.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...