Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Smerte etter tanntrekking, skal jeg oppsøke en annen tannlege?

Hei!

Jeg trakk en av de store jekslene oppe i munnen i slutten av februar, og det har vært smerter og isninger i hullet etter tannen siden. Det verket med gul verk en stund. Jeg fikk antibiotika for dette som virket, men smertene er der enda. Har selv testet med kald bomullsdott på tennene ved siden av hullet, så det er ikke derfra smerten ved kulde og varme kommer, kun fra tannhullet. Har en enzymfeil som gjør at kodein som f.eks tramadol ikke blir til morfin i leveren,så har gått på oxynorm som er det eneste som tar smertene. Så en kirurg på tannlegesenteret idag og fikk beskjed etter en øyeundersøkelse og noen spørsmål, om at jeg hadde lav smerteterskel, at det var de andre tennene som egentlig gjør vondt og at jeg burde slutte å spise piller, også smurte han på mengder med fluor på de tennene ved siden av tannhullet. Høres dette korrekt ut for dere eller burde jeg søke en second opinion?

Tina!

Kjære Tina!

Å ha smerte lenge etter at man har trukket en tann kan skje av og til. Disse smertene kan vedvare lenge etter behandlingen. I slike tilfeller er det flere ting som kan undersøkes av en tannlege. 1. Å se om det er noen skade på nabotennene 2. Om det er forbindelse med bihullene i overkjeven. Dersom du har ingen av disse problemene kan allikevel en smerte eksistere fordi nerven som var forbundet med tannen er revet under tanntrekkingen og det vil gjøre vond lenge etter trekkingen.
Smerteterskel er forskjellig hos folk. Enkelte pasienter kommer til et tannlegekontor og vil ikke ha bedøvelse når de skal fylle en tann og enkelte pasienter må få tre bedøvelse for samme behandling.
Å bruke smertestillende over lengre periode er ikke heldig men hvis du opplever intens smerte må du få lov å bruke.

En oral kirurg har sett på deg og har ikke funnet noe problem men det skader aldri å ha en annen tannlege å se på og få høre hva han/hun sier om saken. Lykke til med behandlingen din.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...