Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Implantat

Hei! Var uheldig og fikk slått ut 3 fortenner i sommer. Var hos kjevekirurg i går for å sette inn implantater, men når han åpnet tannkjøtte var kjeven mer skadet enn de trodde, han måtte skrape bort litt av kjeven for å "rette opp". Han mente da at jeg ikke var egnet for implantater pga det ikke kom til å bli noe bra løsning og mente heller at en tannbro var beste løsningen for meg! Ble veldig lei meg for da må jo 3 friske tenner slipes ned!! Blir da nervene i de tenne ødelagt? Og er det lettere å få hull i disse tennene under broen? Blir den satt opp under tannkjøtte så ikke bakterier kommer inn ovenfra? Og er det sånn at kjevebeinet kommer til å krympe der det mangler naturlige tenner så broen kan synke eller ramle ut? Og holder en bro lenge? Kan de nevnt byttes hvis den blir ødelagt om noen år? Er bare så redd for å få problemer med munn og tenner resten av livet pga dette! Hilsen veldig bekymret gutt!


Simen


Kjære Simen!Implantat er en bedre løsning enn bro. Men hvis det er umulig å gjøre implantat da er bro helt ok løsning. Hvis du absolutt vil ha implantater er det fortsatt mulig å gjøre det.

Dersom kjeven din er ikke klar for implantat nå, kan det gjøres en beintransplantasjon eller så kan kirurgen bruke en masse som blir til bein og kjeven din vil være klar om 6 måneder til et år. Da kan kirurgen sette implantater i kjeven din. I mellomtiden kan du gå med en protese.


Nå er det slik at jeg ikke har undersøkt deg og kan ikke uttale meg med sikkerhet, men regner med at det lar seg gjøre allikevel.

Når det gjelder bro er det som sagt helt ok løsning dersom det gjøres på rett måte. Å ta vare på friske tenner er alltid en prioritet men av og til må en tannlege bore i dem. Jeg er sikker på at det din tannlege eller oralkirurg anbefaler den beste behandlingen for dine tenner.


Dersom du ønsker å ha en ny vurdering kan du be om å bli henvist til en annen oralkirurg og si at du heller kan vente på få implantater senere.

Din tannlege kan lage en protese til deg som du kan gå med som midlertidig.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...