Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Dry sucket

Hei.

For 10 dager siden trakk jeg den ene visdomstanna mi nede. Den satt veldig dypt nede og de måtte fjerne en del ben. Jeg hadde ingen vonde smerter frem til tre dager senere. Det ble nesten helt uutholdelig så jeg ringte tannlegen med en gang det ble mandag. De skylte godt nedi hullet og sa at jeg hadde fått noe som heter dry socket. Men de sa ikke så mye om hva det var. Så jeg har lest en del på Internett. Fikk med meg Ibux 600mg og paralgin forte, følte det hjalp litt av og til men kom mange ekstremt vonde turer. Så kom det noen helligdager hvor jeg ikke fikk ringt, og hadde det kjempe vondt for turte ikke å ta fler tabletter enn det jeg hadde fått beskjed om.

Det begynte å gjøre vondt på nedover halsen og i halve siden av ansiktet og øreverk. Var på en etter kontroll for å fjerne stingene ni dager etter operasjonen, og fikk nye smertestillende siden jeg var gått tom. De ga meg i tillegg Apocillin 660mg for han trodde jeg hadde en infeksjon. Så sa han at hvis det ikke var blitt bedre innen ei uke måtte jeg ringe. Men det er noen helt syke smerter, er det normalt?

Hva er egentlig dry socket? Er det noe jeg kan ha gjort feil? Eller noe som har skjedd under trekkingen? Hvor lang tid tar det før det er ferdig grodd? Hvor lenge må jeg vente med å trene? Dette er nesten verre en riene jeg hadde under fødselen min for det tar aldri slutt.

Hilsen ei litt bekymret jente.

Hei Bekymret jente!

Først må jeg si beklager for sent svar det har vært påskeferie og vi har vært stengt i denne tiden.
Når det gjelder dry sucket kan jeg si at det blodkoagelet som skal beskytte såret blir vasket vekk. Såret er da ubeskyttet og det verker. Blodkoagel er viktig for at et sår skal gro dersom dette forsvinner av hva som helst årsaker vil såret ta lengre tid før det er tilhelet. I mellomtiden kan pasienten få smertestillende og antibiotika for å unngå at såret blir infisert.

Dessverre er det ikke fastsatte tidsskjema for hvor lenge et sår tar før det tilheles. Det er individuelt og det varierer fra person til person. Men som regel kan det tilheles i løpet 5 dager.

Jeg regner med at du er bedre nå men det er best at du er informert allikevel.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...